Εκτόξευση αντιμέτρων από το MASS. (Shephardmedia)

Ο Γερμανικός Στράτος (Bundeswehr) και οι αμυντικές βιομηχανίες Rheinmetall Defence (Γερμανία) και ELTA Systems (Ισραήλ) πραγματοποίησαν δοκιμή του ναυτικού συστήματος αντιμέτρων MASS (Multi Ammunition Softkill System) και του συστήματος προστασίας πλοίων NavGuard.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Rheinmetall Defence ο αντικειμενικός σκοπός των δοκιμών διαπιστώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου 2013, ο οποίος ήταν η προστασία των μονάδων επιφανείας από απειλές που προκύπτουν, όταν είναι αντιμέτωπες με παράκτιες δυνάμεις εξοπλισμένες με πυραύλους παθητικής καθοδήγησης.

Η δοκιμή διεξήχθη στο πεδίο ασκήσεων Todendorf, όπου ο Γερμανικός Στρατός εκτόξευσε έναν αντιαρματικό πύραυλο MILAN στο ναρκοθετικό πολεμικό πλοίο του Γερμανικού Ναυτικού, HL 352 Auerbach, το οποίο έπλεε στο κόλπο του Hohwachter.

Αντίμετρα MASS. (Rheinmetall Defence)

Στο σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την ανίχνευση τον καθοδηγούμενο πυραύλου, MILAN, από το NavGuard αμέσως μετά την εκτόξευση, και την κατάρριψη του με το MASS. Τα αντίμετρα ενεργοποιήθηκαν από το MASS στο χρονικό σημείο που ο εισερχόμενος πύραυλος θα εξουδετερωνόταν ολοκληρωτικά. Η πρόκληση είχε δύο φάσεις: Την εξασφάλιση παροχής αξιόπιστης αναγνώρισης του εισερχόμενου καθοδηγούμενου, πολύ μικρού πυραύλου, και την εξουδετέρωση του σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα.

14 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για την αναγνώρισης του εισερχόμενου πυραύλου, την ενεργοποίηση του συναγερμού, την έναυση των αντιμέτρων MASS και την κατάρριψη του MILAN.

Η Rheinmetall Defence σκοπεύει να έχει το MASS_ISS (Multi Ammunition Softkill System Integrated Sensor Suite) με το βελτιωμένο σύστημα NavGuard έτοιμα προς μαζική παραγωγή από το 2015.

[youtube=http://youtu.be/P4UsroOBEqg]

[youtube=http://youtu.be/rQ4r2AF6XGw]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: