Το ουκρανικό υποβρύχιο Zaporizhzhia (U-01). (Wikipedia ©Павло. Я не кусаюсь)

Το ντιζελ-ηλεκτρικό υποβρύχιο Zaporizhzhya, Project 641, το οποίο νωρίτερα ήταν στην κυριότητα του Ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, πλέον, είναι εκτός λειτουργίας και δεν θα χρησιμοποιηθεί από το Ρωσικό Στόλο Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε το Ρωσικό Επιτελείο Ναυτικού το Σάββατο.

Σύμφωνα με το The Voice Of Russia, το οποίο επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax-AVN, το υποβρύχιο προκειται να παραδοθεί στο Ουκρανικό ΠΝ για περαιτέρω χρήση ή απόσυρση και διάλυση. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Interfax-AVN, το υποβρύχιο έχει κατασκευαστεί πριν από 44 χρόνια. Το υποβρύχιο είναι παρωχημένο και έχει πάρα πολλά χρόνια να εγκαταλείψει το λιμάνι για να εκτελέσει επιχειρησιακή αποστολή.

Το υποβρύχιο έχει γύρει στο πλάι, ενώ το πλήρωμα κάνει ότι μπορεί για να το κρατήσει στην επιφάνεια δήλωσε ο ανταποκριτής.

Το Ρωσικό Ναυτικό έχει παροπλίσει εδώ και πολύ καιρό τα υποβρύχια του Project 641.
Κάποια από αυτά χρησιμοποιούνται ως μουσεία. Το πλήρωμα του υποβρυχίου Zaporizhzhya έχει δεχθεί πρόταση για να υπηρετήσει στο Ρωσικό Στόλο Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος προκειται να παραλάβει, σύντομα, έξι νέα υποβρύχια.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: