Καλλιτεχνική απόδοση υποβρυχίου κλάσης Virginia. (Wikipedia)

H ναυπηγική βιομηχανία Huntington Ingalls με δελτίο τύπου γνωστοποίησε πως την 3η Απριλίου φιλοξένησε τον Γερουσιαστή, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), και ανάδοχο του υποβρύχιου, John Warner, για να διαπιστώσει την πρόοδο που έχει γίνει στο επιθετικό υποβρύχιο κλάσης Virginia το οποίο φέρει το όνομα του.

Το John Warner (SSN 785) έχει φτάσει σε κατάσταση κατασκευής «κύτους πλήρους πίεσης» η οποία σηματοδοτεί πως όλα τα τμήματα του σκάφους έχουν συγκολληθεί σε μία υδατοστεγής μονάδα.
Το John Warner προκειται να γίνει το δωδέκατο υποβρύχιο κλάσης Virginia και είναι το μοναδικό υποβρύχιο της κλάσης που θα φέρει όνομα προσωπικότητας.

Η ολοκλήρωση πίεσης σκάφους είναι το τελευταίο σημαντικό ορόσημο πριν την καθέλκυση του υποβρυχίου αυτό το καλοκαίρι. Η κατασκευή ξεκίνησε τον Απρίλιο 2009 υπό καθεστώς συνεργασίας μεταξύ των Newport News και General Dynamics Electric Boat. Το υποβρύχιο είναι κατά 80% ολοκληρωμένο και έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ το 2015.

 

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: