Τουρκικό A400. (planespotters.net)

H Τουρκία έχει γίνει η δεύτερη χώρα που παραλαμβάνει το νέας γενιάς μεταφορικό αεροσκάφος A400M, με το πρώτο από τα δέκα συνολικά αεροσκάφη που έχει παραγγείλει, να παραδίδεται από την εταιρεία Airbus Defence and Space στην Άγκυρα την 4η Απριλίου.

Το αεροσκάφος έγινε επισήμως αποδεκτό από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία στις εγκαταστάσεις της Γραμμής Τελικής Συναρμολόγησης του A400M στη Σεβίλη της Ισπανίας. Το αεροσκάφος θα πραγματοποιήσει πτήση στην Αεροπορική Βάση Καισαρείας στην κεντρική Τουρκία οπού αρχικά θα χρησιμοποιηθεί στην εκπαίδευση των πληρωμάτων.

Τα δέκα αεροσκάφη A400M που έχει παραγγείλει η Τουρκία προκειται να αντικαταστήσουν τον στόλο των C-160 Transall. Η απόκτηση τους αναμένεται να προσδώσει στην Τουρκία μια σημαντικά αυξημένη αερομεταφορική ικανότητα.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι το τρίτο A400M μαζικής παραγωγής. Έχει ολοκληρώσει την πρώτη του πτήση τον Αύγουστο 2013.

3 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: