Ο πύραυλος AGM-158 Joint Air-to-Surface Stand-off Missile (JASSM) έχει βεληνεκές μεγαλύτερο από 230 μίλια. (USAF)

Πρόσφατα, με την παράδοση του πρώτου πυραύλου πυραύλου πλεύσης μακρού πλήγματος Joint Air-surface Standof Missile – Extended Range ή JASSM-ER στη αεροπορική βάση Dyess στο Τέξας, η Διεύθυνση Εξοπλισμών της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) γιόρτασε ακόμα ένα ορόσημο.

Οι εκδόσεις των JASSM και JASSM-ER στην ουσία είναι ένας συμβατικός, καθοδηγούμενος, αυτόνομος, μεγάλου βεληνεκούς. αέρος-εδάφους πύραυλος. Tα βλήματα παρέχουν εστιασμένη δράση κατά την προσβολή καλά προστατευόμενων, μεγάλης αξίας στόχων.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δοκιμών και Ενσωμάτωσης του JASSM Kenneth Bandy, η παράδοση του πρώτου JASSM-ER θα προσδώσει μεγαλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες στα μαχητικά αεροσκάφη.
Αν και το μοναδικό αεροσκάφος που μπορεί να εξαπολύσει τον JASSM-ER είναι το βομβαρδιστικό B1-B Lancer, ωστόσο, αυτή, τη στιγμή γίνονται προσπάθειες να ενσωμάτωσης του και σε άλλα πολεμικά αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένων των F-15E Silent Eagle, F-16 Fighting Eagle και B-52 Stratofortress

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: