Μεταξύ των εξαρτημάτων τελευταίας τεχνολογίας του 15000 τόνων πολεμικού πλοίου βρίσκεται το συνθετικό συγκρότημα της υπερκατασκευής με το γωνιακό σχήμα το οποίο σύμφωνα με τους αξιωματούχους θα εμφανίζει, στα εχθρικά ραντάρ, το ίχνος του πλοίου, ως ένα μικρό αλιευτικό σκάφος. Φωτογραφία από την τελετή ονοματοδοσίας του αντιτορπιλικού Zumwalt. (US Navy)

Την Κυριακή το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) «βάφτισε» το πρώτο πλοίο της νέας κλάσης αντιτορπιλικών, ένα πολεμικό πλοίο με αξία μεγαλύτερη των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων δολαρίων, μήκους 610 ποδών (186 μέτρα), το οποίο διαθέτει προηγμένη τεχνολογία και «αόρατο» σχήμα σχεδιασμένο να ελαχιστοποιεί την υπογραφή του στα ραντάρ και να περιορίζει το ίχνος του.

Έλαβε το όνομα του Ναυάρχου Elmo «Bud» Zumwalt, το τεράστιο μέγεθος και γωνιακό προφίλ του νεότερου αντιτορπιλικού το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ. Και όπως ο συνώνυμος του, ένας μεταρρυθμιστής που προωθούσε αλλαγές οι οποίες βοήθησαν τη διαμόρφωση του ΠΝ προσφέροντας νέες ευκαιρίες για τις γυναίκες και τις μειονότητες, το Zumwalt θα οδηγήσει τον στόλο σε μία νέα εποχή, δήλωσαν οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Αυτό το πλοίο είναι ένα σύγχρονο θαύμα, και θα χρειαστεί έξυπνους, δημιουργικούς και εργατικούς ναύτες για να το επανδρώσουν, όπως ήταν ο Bud Zumwalt, δήλωσε ο Υφυπουργός Ναυτικού Ρει Μαβους σε ομιλία του σε πολυπληθές κοινό στο ναυπηγείο της Bath Iron Works, όπου κατασκευάζεται το πλοίο από το 2009.

Μεταξύ των τελευταίας τεχνολογίας εξαρτημάτων του 15000 τόνων πολεμικού πλοίου είναι και το συνθετικό διαμέρισμα της υπερκατασκευής με κρυφά ραντάρ και αισθητήρες και γωνιακό σχήμα το οποίο σύμφωνα με τους αξιωματούχους θα εμφανίζει το ίχνος του πλοίου στα εχθρικά ραντάρ ως ένα μικρό αλιευτικό σκάφος. Είναι το πρώτο πλοίο των ΗΠΑ που χρησιμοποιεί ηλεκτρική πρόωση και θα παράγει αρκετή ηλεκτρική ισχύ ώστε να υποστηρίξει το φουτουριστικό ηλεκτρομαγνητικό όπλο σταθερής ράγας (Railgun), το οποίο οι δοκιμές στο πλοίο θα ξεκινήσουν το 2016.

To αντιτορπιλικό Zumwalt. (navaltoday.com)

Στο εσωτερικό του, οι ναύτες θα έχουν περισσότερο χώρο για να εργαστούν και να διαμείνουν γιατί το Zumwalt χρειάζεται μόνο το μισό πλήρωμα σε σύγκριση με τα σημερινά αντιτορπιλικά. Εν τω μεταξύ, λιγότεροι ναύτες θα χρειαστούν να εκτελούν χρέη σκοπού εξαιτίας των καμερών και των οθονών βίντεο οι οποίες θα προβάλλουν τι συμβαίνει στον εξωτερικό χώρο του πλοίου.

Αυτό θα επιτρέψει στο ΠΝ να πραγματοποιήσει την σημαντική αποστολή του σε μία εποχή δημοσιονομικών περιορισμών, είπε η Γερουσιαστής των ΗΠΑ Susan Collins.

Αρχικά το Zumwalt προορίζονταν να βαφτιστεί τον Οκτώβριο, αλλά η τελετή επαναπρογραμματίστηκε λόγω των οικονομικών περικοπών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης.
Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στο ΠΝ στα τέλη του έτους και να εισέλθει σε υπηρεσία το 2016. Θα συνοδεύεται από ακόμα δύο αντιτορπιλικά της κλάσης του, τα οποία είναι υπό κατασκευή στο ναυπηγείο του Bath.[youtube=http://youtu.be/rZKNNy6vFng]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: