Το Ισραήλ εκτόξευσε το βράδυ της Τετάρτης (9.4.2014) το νέο κατασκοπευτικό δορυφόρο Ofek10. (jewishbusinessnews.com)

To Ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Πέμπτη 10.4.2014 πως ένας νέος κατασκοπευτικός δορυφόρος εισήλθε σε τροχιά, εκτοξεύοντας τις δυνατότητες παρακολούθησης του Ισραήλ έναντι του Ιράν.

Ο κατασκοπευτικός τηλεσκοπικός δορυφόρος Ofek10, που εκτοξεύθηκε στο διάστημα με ένα πύραυλο Shavit το βράδυ της Τετάρτης(9.4.2014), διαθέτει την ικανότητα να «πηδά» από ένα στόχο στον άλλον, παρά να «σκουπίζει» περιοχές, ξεπερνώντας τεχνολογικά, με αυτόν τον τρόπο, τα προηγούμενα μοντέλα δορυφόρων.

Σύμφωνα με το jpost.com, ο υπουργός Άμυνας Moshe Yaalon επεσήμανε πως ο Ofek10 προκειται να «καταστήσει δυνατή τη δυνατότητα καλύτερης αντιμετώπισης απειλών προερχόμενες από κοντά ή μακριά, κάθε χρονική στιγμή και υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.»

Το Ισραήλ, ο μοναδικός «αδήλωτος» χρήστης πυρηνικών στην περιοχή, υποπτεύεται πως το Ιράν επιδιώκει, μαζί με το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας να αποκτήσει, συγκαλυμμένα, και πυρηνικά όπλα, κατηγορίες τις οποίες αρνείται με ανένδοτο τρόπο η Τεχεράνη.

Ο Ofek10 θα ενταχθεί στους δορυφόρους που έχει αναπτύξει το Ισραήλ από το 1988, με τον πιο πρόσφατο -Ofek9- ο οποίος εκτοξεύτηκε στο διάστημα το 2010.

Το Ισραήλ είναι μία από τις 12 χώρες παγκοσμίως με την ικανότητα παραγωγής και εκτόξευσης δικών της δορυφόρων.

Θα χρειαστούν περίπου οχτώ χρόνια για να αναπτύξει ένα νέο δορυφόρο.[youtube=http://youtu.be/lx7SdH31Gbs]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: