Κορβέτα Stoiky Project 20380. (pnews.ru)

Κορβέτα Stoiky Project 20380. (pnews.ru)

Η κορβέτα Stoiky (Project 20380) ολοκλήρωσε με επιτυχία τις θαλάσσιες δοκιμές των επίσημων ελέγχων στο πεδίο βολής του Στόλου Βαλτικής του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού δήλωσε το κέντρο τύπου του Ρωσικού υπουργείο Άμυνας.

Κατά τις δοκιμές αποδοχής η ομάδα του ναυπηγείου σε συνεργασία με το πλήρωμα του πλοίου, πραγματοποίησαν δοκιμές ελιγμών και μέγιστης ταχύτητας, ελέγχθηκε η λειτουργία όλων των συγκροτημάτων, συστημάτων και εξαρτημάτων του εξοπλισμού πλοήγησης και επικοινωνιών και ο οπλισμός του πλοίου.

Το πλοίο πραγματοποίησε εκπαιδευτικές βολές κατά στόχων επιφανείας και αέρος και ένα επιθετικό ελικόπτερο Ka-27 προσνηώθηκε στο ελικοδρόμιο του.

Αυτή τη στιγμή το πλοίο πλέει για την Αγία Πετρούπολη όπου και, μετά τις δόκιμες, θα υποστεί έλεγχο από την ναυπηγική βιομηχανία Σεβερναγια Βερφ, όπου θα ελεγχθεί ο ενσωματωμένος εξοπλισμός και μηχανισμοί, και οι ειδικοί εμπειρογνώμονες και μέλη της κρατικής επιτροπής αποδοχής, θα αξιολογήσουν τη γενική κατάσταση της κορβέτας και του εξοπλισμού της.

Τα ανταλλακτικά και οι συλλογές εργαλείων θα παραδοθούν στο πλήρωμα του πλοίου μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών. Η τελετή ύψωσης της σημαίας του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, θα πραγματοποιηθεί μετά την υπογραφή του πιστοποιητικού αποδοχής ανάμεσα στο ναυπηγείο και τον αγοραστή, όπου και η κορβέτα θα εισέλθει σε υπηρεσία με το Στόλο Βαλτικής.

Η κορβέτα Σχεδίου 20380 έχει σχεδιαστεί από το Κεντρικό Ναυτικό Σχεδιαστικό Γραφείο της Αλμάζ. Η πολλαπλών αποστολών κορβέτα κλάσης Steregushchy του Σχεδίου 20380 προορίζεται για επιχειρήσεις σε παράκτιες περιοχές, αναχαίτιση εχθρικών υποβρυχίων και πλοίων επιφανείας, και την παροχή πυρών υποστήριξης στα τμήματα που πραγματοποιούν απόβαση στη στεριά.

Κατά τις εργασίες κατασκευής του πλοίου χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία Stealth, όπως επίσης 21 ευρεσιτεχνίες και 14 νέα προγράμματα υπολογιστή. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης και νέες λύσεις για την μείωση επιφανείας του πλοίου.

Ως αποτέλεσμα, οι σχεδιαστές μείωσαν σημαντικά την υπογραφή ραντάρ του πλοίου χάρις στην αρχιτεκτονική του πλοίου και στο πυρίμαχο, απορροφητικό ακτίνων ραντάρ υλικό υαλόπλεγμα που ενσωματώθηκε στον ιστό πάνω από τη γέφυρα.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: