Η πρόταση της Lockheed Martin για το πρόγραμμα UCLASS του ΠΝ των ΗΠΑ. (Lockheed Martin)

Την Πέμπτη 17 Απριλίου το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) εξέδωσε το πολύ-αναμενόμενο προσχέδιο Αιτήματος Προσφοράς (RfP) για το μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρακολούθησης και μάχης το οποίο θα επιχειρεί από αεροπλανοφόρα (UCLASS).

Ο Γραμματέας (SECNAV) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Ray Mabus υπέγραψε το προσχέδιο της RfP κατά τη διάρκεια ενημέρωσης η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.
«Την 17η Απριλίου το Ναυτικό εξέδωσε προσχέδιο RfP για το UCLASS προς τέσσερις κύριους εργολήπτες στο πλαίσιο σύμβασης για την διενέργεια αξιολόγησης Προκαταρκτικής Ανασκόπησης Σχεδίασης (PDR) του προγράμματος» έγραψε ο εκπρόσωπος τύπου της Διοίκησης Αεροπορικών Συστημάτων Ναυτικού (NAVAIR), Jamie Cosgrove.

«Ο σκοπός του προσχεδίου της RfP είναι να ζητήσει από τη βιομηχανία να σχεδιάσει, εξελίξει, συναρμολογήσει, δοκιμάσει και ολοκληρώσει ένα σύστημα UCLASS.»
Σύμφωνα με το USNI News, τo προσχέδιο της RfP του UCLASS είχε προγραμματιστεί να εκδοθεί στα μέσα του 2013, όμως το έγγραφο είχε επανειλημμένα καθυστερήσει λόγω των διαφωνιών σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές τους αεροσκάφους.

Η τελική RfP αναμένεται να εκδοθεί στα τέλη του έτους.

Ωστόσο, οι υψηλού επιπέδου απαιτήσεις έχουν παραμείνει στο σύνολό τους αμετάβλητες, από τον προηγούμενο Απρίλιο, σύμφωνα με τον εκτελεστικό αξιωματικό του προγράμματος της NAVAIR για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και επιθετικά όπλα, Υποναύαρχο Mat Winter.
Το προσχέδιο της RfP εκδόθηκε σε τέσσερις βιομηχανικές ομάδες—General Atomics Aeronautical Systems Inc, Boeing, Lockheed Martin και Northrop Grumman— και όπως έχει δηλώσει ο Winter στους δημοσιογράφους, δεν είναι διαβαθμισμένο και θα είναι διαθέσιμο στην έκθεση Navy League’s Sea, Air and Space.
Σύμφωνα με τον Winter, οι γενικοί πρωταρχικοί στόχοι του προγράμματος UCLASS είναι η παροχή δύο περιστροφών παρακολούθησης, πληροφοριών και επιτήρησης σε «στρατηγικά σημαντικές περιοχές» 24 ώρες το 24 ωρο, εφτά ήμερες την εβδομάδα πάνω από «καθαρό» εναέριο χώρο.
Η πρώτη επιχειρησιακή ικανότητα του UCLASS αναμένεται να προκύψει το 2020 – για την επίτευξη της οποίας θα απαιτηθεί ένα εξαιρετικά επιθετικό πρόγραμμα εξέλιξης και δοκιμών.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: