Καλλιτεχνική απόδοση της φρεγάτας Sigma 10514 της Ινδονησίας. (Wikipedia)

Σύντομα το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας θα διαθέτει τη δική του εγχώριας ναυπήγησης φρεγάτα, όταν ολοκληρωθούν το 2016 οι εργασίες του αντιτορπιλικού συνοδείας καθοδηγούμενων πυραύλων PKR 10514.

Ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Ναύαρχος Marsetio παραβρέθηκε την Τετάρτη (16.4.2014) στην τελετή τοποθέτησης τρόπιδας του PKR, το οποίο, το Ναυτικό κατηγοριοποιεί ως φρεγάτα, στο κρατικό ναυπηγείο PT PAL Indonesia στο Surabaya. Το πολεμικό πλοίο κατασκευάζεται υπό την επίβλεψη της Ολλανδικής ναυπηγικής βιομηχανίας Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS).

Σύμφωνα με την Jakarta Post, o Marsetio, μετά το πέρας της τελετής δήλωσε πως η φρεγάτα PKR θα διαθέτει σύγχρονες ανθυποβρυχιακές ικανότητες και θα είναι εξοπλισμένη με αντιπλοικούς πυραύλους Exocet, ανθυποβρυχιακές τορπίλες, και συστήματα αεράμυνας και ηλεκτρονικών επιχειρήσεων.

Το νέο πολεμικό πλοίο είναι το μεγαλύτερο που θα κατασκευαστεί σε εγχώριο ναυπηγείο, με μήκος 105 μέτρων και πλάτος 14μ.

Το υπουργείο Άμυνας παρήγγειλε δύο PKR 10514 με σύμβαση αξίας 220 εκατομμυρίων $. Το κόψιμο του πρώτου ελάσματος πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο όπου σηματοδότησε και την έναρξη κατασκευής του πλοίου.

Η κατασκευή του πλοίου χωρίζεται σε έξι τμήματα, εκ των οποίων τα τέσσερα θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις του PT PAL καθώς τα υπόλοιπα δύο, κινητήρας και γέφυρα, θα κατασκευαστούν στο Vlissingen της Ολλανδίας.

Μετά την ολοκλήρωση τους, τα δύο τμήματα από την Ολλανδία θα μεταφερθούν και θα συναρμολογηθούν εδώ στο PT PAL, δήλωσε ο Marsetio.

Ο Αρχηγός του Ναυτικού εγγυήθηκε πως, αν και τα περισσότερα τμήματα προκειται να κατασκευαστούν στην Ινδονησία, η ποιότητα θα είναι η ίδια με αυτά που θα κατασκευαστούν στην Ολλανδία υπό την άμεση επίβλεψη της ειδικής ομάδας της DCNS.

Το πρώτο πλοίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο 2016 καθώς η δεύτερη φρεγάτα τον Οκτώβριο 2017.

[youtube=http://youtu.be/K-Cp4jIzVSM]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: