Σκάφος του άρματος μάχης LEOPARD 2 HEL κατά την διάρκεια δοκιμών ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας (ΕΛΒΟ)

Σκάφος του άρματος μάχης LEOPARD 2 HEL κατά την διάρκεια δοκιμών ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας (ΕΛΒΟ)

Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) είναι η μοναδική βιομηχανία κατασκευής τροχοφόρων και ερπυστριοφόρων οχημάτων στην Ελλάδα.

Έχει τις εγκαταστάσεις της στην ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης στην Σίνδο, και είναι βιομηχανία κορμός για την οικονομία της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας αλλά και γενικότερα για την Ελλάδα.

Για την ενίσχυση της παραγωγής της ΕΛΒΟ πέρα από τους 375 περίπου εργαζομένους της, δραστηριοποιούνται εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους.

Η ΕΛΒΟ ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1972 με την ονομασία Steyr Daimler Puch – Ελλάς με σκοπό την παραγωγή γεωργικών ελκυστήρων (τρακτέρ), φορτηγών, δίτροχων οχημάτων και πετρελαιοκινητήρων για τα φορτηγά και τα τρακτέρ.

Σήμερα η ΕΛΒΟ παράγει τροχοφόρα και ερπυστριοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα καθώς επίσης Λεωφορεία και Φορτηγά.

Συνολικά έχουν παραχθεί:

Περισσότερα από 11.000 οχήματα παντοδαπού εδάφους Mercedes και 600 ειδικοποιημένα οχήματα Hummer.
12.000 στρατιωτικά και πολιτικά φορτηγά σε συνεργασία με τις εταιρίες STEYR, MAN, MERCEDES και OSHKOSH.
2.100 λεωφορεία για τις ανάγκες της πολιτικής αγοράς και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έχουν παραχθεί επίσης Άρματα Μάχης LEOPARD 2HEL, Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) ΛΕΩΝΙΔΑΣ, το πρωτότυπο ΤΟΜΑ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ και έχουν διασκευαστεί Άρματα μάχης LEOPARD 1.

[youtube=http://youtu.be/0oOTVKIYL0c]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: