Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής πρέπει να κλείσει άμεσα.

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος

Σε κάθε σύγχρονο δημοκρατικό κράτος, όλοι οι πολίτες έχουν ίσες υποχρεώσεις και δικαιώματα, ασχέτως θρησκεύματος, χρώματος, εθνοφυλετικής προέλευσης κ.λ.π.
Φανταστείτε στις ΗΠΑ οι ορθόδοξοι ελληνικής καταγωγής αμερικανοί πολίτες να αποτελούσαν αναγνωρισμένη μειονότητα, οι Εβραίοι, οι ιρλανδοί, οι Άραβες, οι Μαύροι κ.ο.κ. το ίδιο! Δεν θα υπήρχε αμερικανικό κράτος, αλλά μία ομοσπονδία αλληλοσπαρασσόμενων μειονοτήτων. Τέτοιες ομαδοποιήσεις εκεί απλά είναι αδιανόητες. Όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ είναι απλά αμερικανοί πολίτες.

Ο διαχωρισμός των πολιτών ενός κράτους σε «μειονότητες» και «πλειονότητες», η αναγνώριση ή και η με το στανιό κατασκευή «μειονοτήτων», το «δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού» μίας πληθυσμιακής ομάδας που επικαλούνται οι διάφοροι Χριστόπουλοι, Φραγκουδάκηδες κ.λ.π., πηγάζουν από μία βαθιά ρατσιστική προσέγγιση της κοινωνίας.
Οι Έλληνες πολίτες της Θράκης στοιβάζονται σε κατηγορίες, δίκην σαρδελλών σε κονσέρβες, κάτω από ταμπέλες που γράφουν: «τουρκογενής μουσουλμάνος», «μουσουλμάνος Ρομά», «Πομάκος μουσουλμάνος» και λοιπά φολκλορικά.
Και ακολουθούν οι εύλογες διαλυτικές για την κρατική συνοχή συνέπειες: «μειονοτικοί υποψήφιοι», «μειονοτικοί βουλευτές», «μειονοτικοί δήμαρχοι», «μειονοτικά σχολεία» και φυσικά το τουρκικό προξενείο, το οποίο λειτουργεί ως καθοδηγητής της «μειονότητας» ε μέρους της «μητέρας πατρίδας».
Και στο βάθος επιχαίρει ο τουρκικός επεκτατισμός, ικανοποιημένος από την περιχαράκωση μίας πληθυσμιακής ομάδας στην οποία μπορεί η Τουρκία να εμφανιστεί ως «προστάτιδα δύναμη» και να ενισχύσει σε βάθος χρόνου ένα αποσχιστικό κίνημα.

Ασφαλώς υπάρχουν ολέθρια λάθη του ελληνικού κράτους, που άφησε την Θράκη έρμαιο του τουρκικού εθνικισμού (μία τεκμηριωμένη ιστορική αναδρομή ο αναγνώστης μπορεί να βρει στο βιβλίο μου «Το ζήτημα του πατριωτισμού» από τις εκδόσεις Παπαζήση). Σήμερα, όμως, απαιτείται μία ρηξικέλευθη αλλαγή πολιτικής στην Θράκη, που να στηρίζεται στους εξής άξονες:

1. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες, με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες. Έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, στρατεύονται στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, πληρώνουν φόρους, πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία και μαθαίνουν ελληνικά, αφού αυτή είναι η μόνη επίσημη γλώσσα του κράτους. Ισχύει γι αυτούς η νομοθεσία του ελληνικού κράτους και υπάγονται στα ελληνικά δικαστήρια.
2. Οι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες, όπως και οι Καθολικοί, οι Διαμαρτυρόμενοι, οι Εβραίοι και οι Ορθόδοξοι Έλληνες, μπορούν ελεύθερα να θρησκεύονται, να γιορτάζουν το μπαϊράμι τους και να πηγαίνουν στα τζαμιά τους
3. Δεν μπορούν όμως να γιορτάζουν την… Άλωση της Κωνσταντινούπολης ή τη γέννηση του Κεμάλ, διότι αυτό αποτελεί προσβολή για τον Ελληνικό λαό, του οποίου είναι μέρος. Επίσης δεν μπορούν να υπάγονται στη σαρία (ισλαμικό θρησκευτικό νόμο), κάτι που έχει καταργηθεί και στην ίδια την Τουρκία από τον Κεμάλ. Θα υπάγονται στην ελληνική τακτική δικαιοσύνη. Δεν μπορούν να έχουν ξεχωριστή εκπαίδευση, και μάλιστα με τουρκικό εθνικιστικό χαρακτήρα, γιατί αυτή αναπαράγει εθνοφυλετικούς διαχωρισμούς, στερεότυπα και αντιλήψεις γκέτο. Μπορούν, βεβαίως, να μαθαίνουν στο σχολείο τουρκικά ως ξένη γλώσσα.
4. Οι μουσουλμάνοι της Ελληνικής Θράκης δεν αποτελούν διμερές ελληνοτουρκικό θέμα, αλλά εσωτερικό ελληνικό θέμα. Υπ’ αυτή την έννοια, το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής πρέπει να κλείσει άμεσα. Και ας κλείσουν οι τούρκοι για αντίποινα το Ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης.
5. Όσοι μουσουλμάνοι της Θράκης δεν επιθυμούν να ζήσουν ως Έλληνες πολίτες με τους παραπάνω όρους, είναι ελεύθεροι να ζητήσουν την τουρκική υπηκοότητα και να πάνε να ζήσουν στην Τουρκία. Δεν κρατάμε κανέναν με το ζόρι. Όσοι όμως προτιμούν να ζήσουν σε ένα ευρωπαϊκό κράτος, θα ξέρουν ότι θα ζήσουν ως πολίτες ενός ευρωπαϊκού κράτους και με τους κανόνες ενός ευρωπαϊκού κράτους και όχι ως φορείς του τουρκικού εθνικισμού.

Πηγή: kontranews.gr δια μέσου freepen.gr

4 Σχόλια

 1. Προβοκάτωρ

  Εύγε.Επιτέλους κάποιος διατυπώνει τα αυτονόητα.Σε μερικές γραμμές,η πραγματικότητα.

  Απάντηση
 2. AXEΡΩΝ

  «Δεν μπορούν όμως να γιορτάζουν την… Άλωση της Κωνσταντινούπολης ή τη γέννηση του Κεμάλ, διότι αυτό αποτελεί προσβολή για τον Ελληνικό λαό, του οποίου είναι μέρος.»
  Για το δεύτερο,ὅτι δηλαδή οἱ ἐορτασμοί για τον Κεμάλ ἀποτελοῦν προσβολή για τον Ἑλληνικό λαό,δέν εἶμαι βέβαιος:κάποιοι «Ἕλληνες» πολιτικοί καταθέτουν στεφάνια στην μούμμια του Κεμάλ,και ὁ «Ἑλληνικός» λαός τους ψηφίζει για πρωθυπουργούς και δημάρχους.
  Και ὅσο για τα περί μειονότητος,ἔτσι κατατάχθηκε ἡ συγκεκριμένη πληθυσμιακή ὁμάδα βάσει της συνθήκης της Λωζάνης,ὡς ἀντιστάθμισμα,ἀλλά και ἐχέγγυο για την προστασία της Ἑλληνικῆς κοινότητος στην Κωνσταντινούπολη,Ἴμβρο και Τένεδο,μάλιστα ἦταν τουρκική θέση να χαρακτηρισθεί ἡ μειονότητα ὡς μουσουλμανική και ὅχι τουρκική.
  Βάσει της ἀρχῆς της ἀμοιβαιότητος,ἡ μουσουλμανική μειονότητα θα ἔπρεπε να εἴχε ἀπομειωθεί σε βαθμό συγκρίσιμο με τον βαθμό ἀπομειώσεως της Ἑλληνικῆς μειονότητος σε Πόλη,Ἴμβρο και Τένεδο,ἀλλά,ὅπως εἶναι πλέον γνωστό,την κυρία την παριστάνει μόνο ἡ Ἑλλάδα,με ἀποτέλεσμα ἡ Τουρκία,που δέν ἰδρώνει το αύτί της,να ἔχει ξεμπερδέψει πρακτικῶς με τους Ρωμηούς της,και να ἀσκεί και ἐπικυριαρχία στην Θράκη.
  Τέλος,θέλω να πὼ κάτι δυσάρεστο…
  Οἱ «Τούρκοι» της Δυτικῆς Θράκης εἶναι ἑθνικά Ἕλληνες στην συντριπτική τους πλειοψηφία,ἀλλά ἔχουν ἀλλοτριωθεί μέσω της θρησκευτικῆς διαστάσεως,σε προγενέστερο χρόνο,και ἔννοιωθαν Τούρκοι ἤδη το 1923.
  Για τους Ρομά τα πράγματα εἶναι και ἦταν πάντοτε ρευστά,ἑνώ τους Πομάκους δέν θα ἤθελα να τους χαρίσω οὔτε στην Τουρκία,ἀλλά οὔτε και στην Βουλγαρία.

  Απάντηση
 3. manolis

  Για τον Κεμαλ να μην ξεχναμε οτι υπογραψε εν ζωη με τον Ελ. Βενιζελο συνθηκη ειρηνης και συνεργασιας, οταν το αιμα του ’22 ηταν ακομη νωπο…

  Απάντηση
  • AXEΡΩΝ

   Ὡρέ,ἐδὼ ὁ «Ἑθνάρχης» ὁ Ἐλ.Βενιζέλος τον πρότεινε για το Νομπέλ Εἰρήνης!…

   Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: