Φωτογραφία του μεταφορικού ελικοπτέρου NH90-TTH ΕΣ845 την 27 Μαρτίου 2012. (© Savvas Garozis)

Στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων αφίχθη την Τρίτη 29 Απριλίου 2014, το όγδοο κατά σειρά ελικόπτερο τακτικών μεταφορών NH-90 TGRA ΕΣ 849. Το επόμενο χρονικό διάστημα, μόλις ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι και διαδικασίες, το ελικόπτερο θα παραληφθεί από την Αεροπορία Στρατού και με αυτόν τον τρόπο θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη ενίσχυση της ικανότητας αερομεταφοράς του Ελληνικού Στρατού.

Οι θετικές εξελίξεις για την Αεροπορία Στρατού αλλά και γενικότερα τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν συνέχεια και τους επόμενους μήνες καθώς μέχρι το τέλος του χρόνου προβλέπεται η παράδοση επιπλέον τριών ελικοπτέρων του τύπου.

Μάλιστα την παρούσα περίοδο το ένατο και το δέκατο κατά σειρά ελικόπτερο εκτελούν πτητικές δοκιμές στις εγκαταστάσεις του κατασκευαστή και το ένατο προβλέπεται να παραδοθεί μέσα στο καλοκαίρι. Το δέκατο και ενδέκατο ελικόπτερο με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό προβλέπεται να παραδοθούν μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Το επόμενο σημαντικό ορόσημο του χρονοδιαγράμματος παραδόσεων αναμένεται να επιτευχθεί τον Φεβρουάριο του 2015 όταν προβλέπεται να παραδοθεί στην Αεροπορία Στρατού το πρώτο ελληνικό NH-90 σε διαμόρφωση ειδικών αποστολών.

Όπως είναι αυτονόητο η αύξηση του αριθμού των ελικοπτέρων NH-90 που έχουν παραληφθεί, επιτρέπει στην Αεροπορία Στρατού την πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης, με σκοπό την επίτευξη πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας της μονάδας στους χρόνους που έχουν προγραμματιστεί.

Πηγή: defence-point.gr[youtube=http://youtu.be/qVIBOm50z80]

2 Σχόλια

 1. tsimuha2

  Αυτο που σκεπτομαι οταν διαβαζω για παραλαβες και ειδικα για ιπταμενα μεσα,ειναι το οτι καποια στιγμη μοιραια θα υπαρξουν και πτωσεις,ελεγα μεσα μου απο παλια, αραγε ποτε θα πεσει το πρωτο F-16,το πρωτο M2000,το πρωτο ΑΗ-64,και τελικα ηρθαν αυτες οι στιγμες.Ευχομαι τα ΝΗ90 να μην εχουν τετοιες.

  Απάντηση
  • AXEΡΩΝ

   Eὔχομαι να μήν πέσει ποτέ κανένα ἑλληνικό ΝΗ-90,οὔτε κανένα ἄλλο ἰπτάμενο μέσο του ἑλληνικοῦ κράτους,και γενικῶς …
   Ἀλλά με τα ΝΗ-90,και πριν κἄν πετάξει το πρώτο,εἴχε ἤδη καταριφθεί ὁ προγραμματισμός της Α.Σ …

   Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: