Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο USS Texas (SSN 775) κλάσης Virginia του ΠΝ των ΗΠΑ. (© Marion Doss)

Οι ναυπηγικές βιομηχανίες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), General Dynamics Electric Boat και Huntington Ingalls Newport News Shipbuilding, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 28.4.2014, πως προκειται να κατασκευάσουν ακόμη 10 πυρηνοκίνητα επιθετικά υποβρύχια κλάσης Virginia για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Η κατασκευή του πρώτου υποβρυχίου Block IV (SSN-792), θα ξεκινήσει την 1η Μαΐου. Το δέκατο σκάφος που θα αποκτηθεί στο πλαίσιο της παρούσας σύμβασης, αξίας 17,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ,  σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα παραδοθεί το 2023.

Τα ναυπηγεία General Dynamics Electric Boat και Huntington Ingalls Newport News Shipbuilding μέχρι στιγμής έχουν παραδώσει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δέκα υποβρύχια κλάσης Virginia τα οποία είναι:

USS Virginia (SSN-774),
USS Texas (SSN-775),
USS Hawaii (SSN-776),
USS North Carolina (SSN-777),
USS New Hampshire (SSN-778),
USS New Mexico (SSN-779),
USS Missouri (SSN-780),
USS California (SSN-781),
USS Mississippi (SSN-782)
και USS Minnesota (SSN-783)

Οχτώ επιπλέον υποβρύχια βρίσκονται υπό κατασκευή

Τα υποβρύχια κλάσης Virginia διαθέτουν εκτόπισμα 7800 τόνων, μήκος σκάφους περίπου 115 μέτρων και διαμέτρου 10 μ., έχουν την ικανότητα να πλεύσουν με ταχύτητα που ξεπερνά τους 25 κόμβους και μπορούν να καταδυθούν σε βάθος μεγαλύτερο των 245 μέτρων περίπου.

Η σουίτα οπλισμού των υποβρυχίων αποτελείται από τις τορπίλες MK48 και τους πυραύλους Tomahawk.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: