Καλλιτεχνική απόδοση του CH-53K. (© Sikorsky)

Καλλιτεχνική απόδοση του CH-53K. (© Sikorsky)

O πλήρης έλεγχος συστημάτων του βαρέων φορτίων ελικοπτέρου CH-53K, το οποίο εξελίσσεται για το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), έχει ξεκινήσει, ανακοίνωσε η κατασκευάστρια βιομηχανία Sikorsky Aircraft την Πέμπτη 1η Μαΐου 2014.

Η δοκιμή περιλαμβάνει τη σύνδεση και περιστροφή, σε ένα στατικό, πρωτότυπο, των επτά πτερύγιων του κυρίως στροφείου και τεσσάρων πτερύγιων του ουραίου στροφείου, προκειται για την έναρξη ενός διετούς προγράμματος των πτερυγίων, της μετάδοσης, των κινητήρων και όλων των υποσυστημάτων στο επίγειο όχημα δοκιμών του CH-53K.

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση της μηχανικής ανάπτυξης του CH-53K αναμένεται στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Το CH-53K θα είναι η νεότερη παραλλαγή του Super Stallion, με τρεις κινητήρες, συνθετικά πτερύγια, και ευρύτερη καμπίνα. Θα έχει ταχύτητα πλεύσης 315 μίλια ανά ώρα και αυτονομία 840 ναυτικών μιλίων. Το μέγιστο μεικτό βάρος με εξωτερικό ωφέλιμο φορτίο είναι 40000 κιλά.

Βίντεο από την πρωτη εκκίνηση των τριών κινητήρων GE38-1B του CH-53K το Φεβρουαρίο 2014
[youtube=http://youtu.be/oh8FuBIGkUg]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: