Πυροσβεστικό αεροσκάφος Canadair CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας. (ΓΕΑ)

Την Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 και ώρα 13:30, αεροσκάφος CL-415 της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης (383ΜΕΕΑ)/113 Πτέρυγας Μάχης, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, σε προσθαλάσσωση για υδροληψία ανετράπη, στην περιοχή Αγγελοχωρίου, Νέας Μηχανιώνας.

Το πλήρωμα διεσώθη από το εμπορικό πλοίο «Thies Maersk», σημαία Δανίας και επιβιβάστηκε σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος και διακομίζεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (424 ΓΣΝΕ) για παροχή πρώτων βοηθειών.

Άμεσα προς παροχή συνδρομής, απέπλευσαν πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Ρ/Κ “ΛΕΩΝ Ζ” Ν.Θ. 1291, καθώς και τα Α/Κ “ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ” Ν.Θ. 1042 και “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΕΙΡΗΝΗ” Ν.Θ. 467.

Κατά την πτώση του αεροσκάφους τμήμα της δεξιάς του πτέρυγας αποκολλήθηκε και παρά τις προσπάθειες για την περισυλλογή του βυθίστηκε, ενώ το κύριο τμήμα του ανετράπη και παρασυρόμενο προσάραξε σε βάθος περίπου 5 μέτρων.

Έχει ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης – ρυμούλκησης του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας Σμήναρχο (Ι) Αλέξανδρο Μαρίνο, τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: