Το Ιρανικό αντίγραφο του RQ170. ( doppeladler.com)

Η Τεχεράνη αποκάλυψε ένα αντίγραφο του μη επανδρωμένου αεροχήματος (UAV) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), RQ-170 Sentinel.

«Οι μηχανικοί μας κατάφεραν να παραβιάσουν τα μυστικά του UAV και να τα αντιγράψουν. Σύντομα θα πραγματοποιήσει δοκιμαστική πτήση.» δήλωσε, σύμφωνα με το RIA Nobosti (RN),  Ιρανός αξιωματούχος στην Ιρανική τηλεόραση.

«Το συγκεκριμένο UAV είναι πολύ σημαντικό για αναγνωριστικές αποστολές» είπε αναφερόμενος στο ιρανικό αντίγραφο UAV ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεί.

Το αερόχημα του Ιράν είναι ένα αντίγραφο του UAV των ΗΠΑ το οποίο προσγείωσε το Ιράν το 2011 κοντά στην πόλη Κασμάρ. Σύμφωνα με Ιρανούς αξιωματούχους, το αντίγραφο είναι εξοπλισμένο με προηγμένο σύστημα καταγραφής δεδομένων, βίντεο και συστήματα ραντάρ.

Το πρωτότυπο UAV εντοπίζεται πολύ δύσκολα, και είναι ορατό μόνο απο απόσταση 40 χιλιομέτρων, καθώς είναι καλυμμένο με μία «αόρατης» τεχνολογίας επίστρωση.

Το UAV προσγειώθηκε από τα Ιρανικά συστήματα παρεμβολών και ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία το καθοδήγησαν να προσγειωθεί στο Ιρανικό έδαφος αντί στη στρατιωτική βάση όπου άνηκε.[youtube=http://youtu.be/EWWNQMtvg8k]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: