Δυο νέα παράκτια περιπολικά πλοία παρήγγειλε η Ισπανία. (Navantia)

Οι αρχές της Ισπανίας ανακοίνωσαν την 7η Μαΐου ότι η διεύθυνση εξοπλισμών της χώρας έχει αναθέσει στην εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία Navantia σύμβαση για την προμήθεια δυο επιπρόσθετων παράκτιων περιπολικών πλοίων (OPV) για το Ισπανικό Ναυτικό (Armada Espanola).

Αυτή τη στιμγή το Ισπανικό Ναυτικό διαθέτει σε υπηρεσία τέσσερα OPVBuque de Acción Marítima (BAM) τα οποία αποτελούν την κλάση Meteoro. Ειναι οπλισμένα με ενα ναυτικό πυροβόλο 76 χιλιοστών της OTO Melara, δύο τηλεχειριζόμενους οπλισκούς σταθμούς Mk 38 Mod 2 της BAE Systems οπλισμένους με δύο πυροβόλα των 25 χιλ. όπως επίσης και εκτοξευτές αντιμέτρων Mk 137 Mod 2 της NAVSEA.

τα πλοία θα έχουν μήκος περίπου 90-95 μέτρα και εκτόπισμα 2400-2500 τόνους, μικρό πλήρωμα και υψηλού επίπεδου εγκαταστάσεις.

3 Σχόλια

 1. AXEΡΩΝ

  Ὅταν εἴδα την φωτό,σκέφτηκα ὅτι ῆταν λάθος,ἀλλά μᾶλλον ἀποδόθηκε λανθασμένα ὁ ὅρος OPV,ΠΑΘ (Περιπολικό Ἀνοιχτῆς Θαλλάσσης) καθ΄ἡμὰς.
  Ἑν προκειμένω ὅμως διαιολογείται πλήρως ὁ τίτλος ΠΑΘ,(95 μέτρα μήκος,2.500 τόννοι ἐκτόπισμα) ἑνὼ ἑμείς βαφτίσαμε ΠΑΘ σκάφη με χαρακτηριστικά πυραυλακάτου.

  Απάντηση
  • ΧΑΛΙΚΙ 3Α

   ΑΧΕΡΩΝ ΠΟΛΥ ΣΕ ΠΑΩ, ΣΕ ΟΛΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ, ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ.

   Απάντηση
   • AXEΡΩΝ

    ‘Eυχαριστῶ για την φιλοφρόνηση φίλε μου,ἀλλά δέν εἶμαι παρά ἕνας Ἕλληνας που παρακολουθεί τα της Ἀμύνης ἀπό δεκαετίες,ἔχει ὑποστεί πολλές ψυχρολουσίες,και ἔχει γίνει καχύποπτος.
    Ὑπάρχουν πολλοί παραγματικά καταρτισμένοι Ἕλληνες που θα μπορούσαν να ποῦν πολλά για την Ἄμυνα και την Ἑθνική Ἀσφάλεια,δυστυχῶς ὅμως,ἐκτός ὀλίγων,εἴτε ἀδιαφοροῦν γι΄αὐτήν,εἴτε γράφουν με κάποια προκατάληψη λόγω ἀρνητικῶν ἐμπειριῶν,εἴτε στοχεύουν σε «θέσεις»,και ἀφήνουν τον σχολιασμό σε ἐθελοντές ὅπως ἐσύ και ἐγώ.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: