Οχημα M1151A1 HMMWV του Αμερικάνικου Στρατού. (© Christian Shepherd)

Όχημα M1151A1 HMMWV του Αμερικάνικου Στρατού. (© Christian Shepherd)

H κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) ενέκρινε τις πωλήσεις δύο σημαντικών πακέτων στρατιωτικού εξοπλισμού προς το Ιράκ.

Οι δύο Στρατιωτικές Πωλήσεις Εξωτερικού (FMS) αποτελούνται από το πακέτο των 200 τακτικών θωρακισμένων οχημάτων 4X4 M1151A1 HMMWV της AM General με σχετικό εξοπλισμό και υπηρεσίες με κόστος 101 εκατομμυρίων $, το δεύτερο πακέτο περιλαμβάνει 24 ελαφριά μαχητικά αεροσκάφη υποστήριξης AT-6C Texan II της Beechcraft Defense με σχετικό εξοπλισμό (συμπεριλαμβανομένων δύο κινητήρων turboprop και συλλογές πακέτων αυτοπροστασίας) και υπηρεσίες με εκτιμώμενο κόστος 790 εκατ. δολαρίων.

Τα αεροσκάφη θα είναι είναι εξοπλισμένα με μια γυροσκοπικά σταθεροποιημένη ηλεκτροπτική κάμερα της L-3 Wescam.

Beechcraft AT6C Texan II (© Jonathan Warner)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: