Καθέλκυση του Artful. (BAE Systems)

H Βρετανική ναυπηγική βιομηχανία BAE Systems Maritime έχει καθελκύσει ένα πυρηνοκίνητο  επιθετικό υποβρύχιο στην προβλήτα των εγκαταστάσεων της στο Barrow-in-Furness στην Κούμπρια.

Το υποβρύχιο είχε βαφτιστεί κατά τη διάρκεια τελετής, το Σεπτέμβριο 2013 – το σκάφος μεταφέρθηκε από τη βιομηχανία στην προβλήτα την Παρασκευή 16 Μαΐου και εισήλθε τη θάλασσα το Σάββατο 17 Μαΐου .

Το Artful, το τρίτο από τα εφτά συνολικά υποβρύχια κλάσης Astute έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για το Βασιλικό Ναυτικό (RN) του Ηνωμένου Βασιλείου, και πρόκειται να ξεκινήσει την επόμενη φάση των δοκιμών και τις διαδικασίες εισαγωγής σε υπηρεσίας πριν το επόμενο έτος.

Τα πρώτα δύο υποβρύχια HMS “Astute” και HMS “Ambush” έχουν παραδοθεί στο RN, καθώς τα υπόλοιπα πέντε βρίσκονται σε διάφορα κατασκευαστικά στάδια.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: