Μεταφορικό αεροσκάφος C-130 της ΠΑ. (ΓΕΑ)

Από την Τρίτη 20 έως και την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, η Πολεμική Αεροπορία πρόκειται να συμμετάσχει στην πολυεθνική – πολιτικοστρατιωτική άσκηση συνεργασίας (CIMIC) «Αργοναύτης 2014», με αεροσκάφος C-130 της 112ΠΜ/356ΜΤΜ κι έναν παρατηρητή, η οποία διοργανώνεται από την Κύπρο και θα διεξαχθεί εντός του FIR Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της ΠΑ, Σμήναρχο (Ι) Αλέξανδρο Μαρίνο, η άσκηση θα περιλαμβάνει δοκιμή του σχεδίου αντιμετώπισης κρίσης στη Μέση Ανατολή, άσκηση Έρευνας – Διάσωσης καθώς και αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.

Θα συμμετάσχουν με προσωπικό και μέσα η Κύπρος, η Ελλάδα και το Ισραήλ, ενώ αρκετές χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή με παρατηρητές.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: