Το ρωσικό ελικόπτερο Ka-60. (Wikipedia)

Μετά το 2016 προκειται να ξεκινήσει η εξέλιξη της στρατιωτικής έκδοσης του ελικοπτέρου Ka-60, αναμετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti (RN) επικαλούμενο το Ρωσο αναπληρωτή υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου, Γιούρι Σλούσαρ.

«Eχουμε υπόψιν μας δύο ελικόπτερα: Ka-60 και το Ka-62. Αποφασίσαμε από κοινού με τους συνεργάτες μας από το υπουργείο Άμυνας να ξεκινήσουμε την εξέλιξη του προγράμματος για το οποίο σας έχω μιλήσει ήδη. Στα τέλη του 2015 ή στις αρχές του 2016 σκοπεύουμε να ολοκληρώσουμε την πιστοποίηση της πολιτικής έκδοσης του ελικοπτέρου. Μέτα από αυτό, το υπουργείο Άμυνας θα αναπτύξει διεξοδικά το σχέδιο της στρατιωτικής έκδοσης» είπε ο Σλούσαρ.

Το μεσαίο, πολλαπλού ρόλου, στρατιωτικό ελικόπτερο Kamov Ka-60 Касатка αναπτύσσεται από το σχεδιαστικό γραφείο της Kamov. Το εναέριο όχημα πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση την 10η Δεκεμβρίου 1998. To Ka-60 προορίζεται για την μεταφορά πυρομαχικών και οπλισμού, αποστολών περιπολίας, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης (SAR), επιχειρήσεις ιατρικών αεροδιακομιδών, εκπαίδευσή στρατιωτών, αεροπορική προσβολή και εναέρια αναγνώριση. Πρόκειται να αντικαταστήσει τα ελικόπτερα Mi-8 σε κάποιες αποστολές. Τα ελικόπτερα Ka-60 παράγονται σε μία αεροναυπηγική βιομηχανία η οποία εδρεύει στο Λουκχοβίτσι στα περίχωρα της Μόσχας.

Ελικόπτερο Ka-60
[youtube=http://youtu.be/fyXqm-ayy70]

Πολιτικό ελικόπτερο Ka-62
[youtube=http://youtu.be/B_1mdio8tqo]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: