Σύστημα αντιμέτρων DIRCM. (Diehl)

Η εταιρεία Diehl Defence υπέγραψε αποκλειστική συμφωνία συνεργασίας με την Elbit Systems για την εγκατάσταση συστήματος αυτοπροστασίας  στο στόλο των μεταφορικών αεροσκάφων A400M των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων (Bundeswehr). H συμφωνία υπογράφηκε την 20η Μαΐου κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αεροπορίας και Διαστήματος (ILA) στο Βερολίνο.

Η Diehl συνδυάζει τρία συστήματα J-MUSIC (Πολυφασματικό Αντίμετρο Υπερύθρων) σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα πολλαπλών κεφαλών DIRCM (Καθοδηγούμενο Αντίμετρο Υπερύθρων) τo οποίο παρέχει στο αεροσκάφος πλήρη προστασία 360°. To J-MUSIC έχει σχεδιαστεί για την προστασία μεγάλων στρατιωτικών και πολιτικών αεροσκάφων από τρομοκρατικές επιθέσεις με πυραύλους καθοδηγούμενους με υπέρυθρες ακτίνες.

Η Elbit Systems έχει ολοκληρώσει τις περιεκτικές δοκιμές του συστήματος J-MUSIC και, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει παραδώσει το σύστημα σε διάφορους πελάτες για την ενσωμάτωση του σε αεροσκάφη.

Η συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στην Diehl και την Elbit θα παρέχει στις Bundeswehr την επιχειρησιακή λύση DIRCM.

Η παράδοση του πρώτου συστήματος προστασίας DIRCM για τα A400M αναμένεται στα μέσα του 2015.

Το σύστημα MUSIC της Elbit. (flugrevue.de)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: