Περίπου 500000 τυφέκια M4 του Στρατού των ΗΠΑ, θα μετατραπούν στη διαμόρφωση M4A1. (US Army)

Προσφάτως ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) ξεκίνησε την μετατροπή του μισού εκατομμυρίου τυφεκίων M4 που διαθέτει στην έκδοση M4A1.

Ειδικοί στρατιωτικών όπλων ολοκλήρωσαν την μετατροπή 3000 τυφεκίων M4 σε M4A1 για την 1η Μεραρχία Πεζικού στο Φορτ Ρέιλι στο Κάνσας.

Ο Στρατός των ΗΠΑ αποφάσισε να αντικαταστήσει το M4 με την έκδοση M4A1, εκπληρώνοντας την πενταετή προσπάθεια αναζήτησης ενός καλύτερου ατομικού τυφεκίου για τους στρατιώτες του. Τον περασμένο Ιούνιο, αξιωματικοί των ΗΠΑ ολοκλήρωσαν επισήμως το διαγωνισμό για το Ατομικό Τυφέκιο χωρίς όμως να επιλέξουν ένα νικητή για την αντικατάσταση του M4 Carbine. Κανένα απο τα τυφέκια που αξιολογήθηκαν, κατά τη φάση δοκιμών του διαγωνισμού, δεν εκπλήρωσε το ελάχιστο των απαιτήσεων που χρειάζονταν για να συνεχίσει στην τρίτη και τελική φάση της αξιολόγησης, δημοσίευσε το Military.com.

O Στράτος δε δημοσιοποίησε κανένα από τα δεδομένα των δοκιμών που να παρουσιάζουν την επίδοση των τυφεκίων των εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό: Hecker & Koch, FNH-USA, Remington Defence, Adcor Defence και Colt Defence LLC.

Σύμφωνα με ειδικούς οπλικών συστημάτων, η απόφαση μετατροπής των 500000 M4 στην έκδοση Μ4Α1 μέχρι το 2020 θα ενισχύσει τους στρατιώτες με στοιχεία όπως μία βαρύτερη κάνη, ένα αμφιδέξιο μοχλό όπλισης και μία πλήρως αυτόματη σκανδάλη.

Η απόφαση των ΗΠΑ να αντικαταστήσουν την υπάρχουσα επιλογή βολής τριών ριπών (burst) θα παρέχει στους στρατιώτες ένα περισσότερο άμεσο πάτημα σκανδάλης, το οποίο θα προσδώσει μεγαλύτερη ακρίβεια κατά τις βολές.

Οι Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (SOCOM) των ΗΠΑ χρησιμοποιεί τη διαμόρφωση M4A1 από το 1994.

Αξιωματούχοι του Εκτελεστικού Γραφείου Προγράμματος Στρατιώτη εξήραν την αξιοπιστία των M4 και M4A1.

Τα M4 και M4A1 προκειται να βάλλουν «58 βασικά γεμίσματα με ενδιάμεσες στάσεις» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σύμβουλος Προγράμματος, Επιλοχίας Ντάγκ Μάντι, «ένα βασικό γέμισμα είναι 210 φυσίγγια, κάντε την μαθηματική πράξη».

Όποτε, έχουμε και λέμε, 58 επί 210 ίσον 12180 φυσίγγια με ενδιάμεσες στάσεις, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μπορούσαμε να διαβάσουμε και τα υπόλοιπα στοιχεία από τις δοκιμές αφού οι απαιτήσεις των ΗΠΑ για το M4/M4A1 ήταν 6000 φυσίγγια με ενδιάμεσες στάσεις.

Όπως και να το κάνουμε, το M4A1 είναι ένα καλύτερο όπλο από το M4, και αυτό είναι που μετρά.

Αξιωματούχοι οπλών είπαν πως αυτή τη στιγμή, βρίσκονται στην αναζήτηση μελλοντικών αναβαθμίσεων όπως ένα επεκταμένο σύστημα ράγας, μία καλύτερη σκανδάλη και εκτονωτή αερίων. Ο Στρατός των ΗΠΑ εργάζεται στην ανάπτυξη ενός βελτιωμένου συστήματος ράγας, όμως, βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της αναζήτησης δήλωσαν οι υπεύθυνοι.

[youtube=http://youtu.be/IrzHWzTV-sM]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: