Βολή φορητού αντιαεροπορικού συστήματος Verba. (© RIA Novosti. Valery Titievsky)

Oι Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις της Ρωσίας έχουν ξεκινήσει να παραλαμβάνουν το νέο φορητό αντιαεροπορικό σύστημα (MANPADS) Verba το οποίο διαθέτει αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου πυρός, για το όποιο δεν υπάρχει ξένος ανταγωνιστής δήλωσε, την Παρασκευή 30.05.2014, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, ο εκπρόσωπος τύπου του Στρατού Γεβγκένι Μισκώφ.

«Το σύνταγμα πυραύλων επιφανείας-αέρος της Μεραρχίας Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων Αϊβάνσκι είναι η πρώτη μονάδα που έχει ξεκινήσει να παραλαμβάνει και να εκπαιδεύεται στο σύγχρονο σύστημα αεράμυνας» είπε ο Μισκώφ

«Το σύστημα παρέχει στο χειριστή, αυτοματοποιημένα πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον, τον καθορισμό του στόχου και τον έλεγχο βολής εναντίον του στόχου, σε διάστημα μερικών δευτερολέπτων. «Όλα αυτά δίνουν το χρόνο στον χειριστή του αντιαεροπορικού που διαθέτει το Verpa MANPADS, να προετοιμαστεί, εκ των προτέρων, για την προσβολή του εχθρικού στόχου» επεσήμανε ο Μισκώφ.

Αυτά τα συστήματα αποκλείουν το ανθρώπινο λάθος, καθώς εξοικονομούν πυρομαχικά και αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των επιμέρους συστημάτων αεράμυνας. «Ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου πυρός, κατά τη διάρκεια της μάχης, επιτρέπει την εύρεση εναέριων στόχων, τον καθορισμό των χαρακτηριστικών τους και διαμοιράζει τους στόχους ανάμεσα στους χειριστές αντιαεροπορικών και μέσων αεράμυνας, πάντα, σε σχέση με την θέση τους.» συμπλήρωσε.

Ο Διοικητής μονάδας πυραύλων επιφανείας-αερος (SAM), Συνταγματάρχης Αντρέι Μουσιένκο, είπε πως οι σύγχρονες αντιαεροπορικές επιχειρήσεις χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα δυναμικές αντιπαραθέσεις με τη χρήση αντιαεροπορικών συστημάτων με υψηλή κινητικότητα, και απαιτούν σύγχρονο οπλισμό και επιχειρησιακό έλεγχο.

Μέχρι τώρα, ο έλεγχος των επιχειρήσεων αντιαεροπορικής άμυνας των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων δεν ήταν αυτοματοποιημένος και ο χρόνος που μεσολαβούσε από την εντολή αναγνώρισης και προσβολής στόχου στο χειριστή του αντιαεροπορικού διαρκούσε από 3 έως 5 λεπτά.» είπε ο Μουσιένκο.

Τώρα, με τα νέα συστήματα, η διαδικασία θα γίνει 10 φορές ταχύτερη σε σχέση με το παρελθόν.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: