Πρόσφατα η Ρωσία παρουσίασε ένα νέο κινητό ρομποτικό σύστημα περιφρούρησης των στρατηγικών πυραύλων Yars και Topol-M, το Kord.

Το προσφάτως νεοσυσταθέν εργαστήριο σχεδιασμού στρατιωτικών ρομπότ της Ρωσία, έχει εισέλθει οριστικά σε φάση λειτουργίας, δήλωσε ο Ολεγκ Μπουσχαριωφ, αναπληρωτής διευθυντής της ρωσικής επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ITAR TASS.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Ρογκόζιν ήταν πρώτος που είχε ανακοινώσει τα σχέδια για τη δημιουργία ενός νέου εργαστηρίου κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στη βιομηχανία όπλων Degtyarev στο Καβρώφ το 2013, με πρόθεση την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων με σκοπό το πειραματισμό και δημιουργία πρωτότυπων τα οποία, αφου θα ολοκλήρωναν τις σχετικές δοκιμές, θα μπορούσαν να συμμετέχουν στο Ρωσικό στρατό.

Σύμφωνα με τον Ρογκόζιν, τα ρομπότ θα διασώζουν ζωές: «Πρέπει να πραγματοποιούμε μάχες χωρίς επαφή, ώστε να μη σκοτώνονται τα αγόρια μας, γιαυτό είναι αναγκαία η χρήση των ρομπότ.» δήλωσε. Η ιδέα των ρομπότ, υποστηρίζεται από το Ρωσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος προέτρεψε τους μηχανικούς να κατασκευάσουν ρομπότ μάχης τα οποία θα είναι έτοιμα για χρήση από το 2015-17, αντί του αρχικού προγραμματισμού που προέβλεπε την χρήση τους από το 2020.

Το 2012, σύμφωνα με το Voise Of Russia, δημιουργήθηκε το Ίδρυμα Προηγμένων Ερευνών για την παραγωγή ρομπότ, υπερηχητικής και διαστημικής άμυνας τεχνολογιών.

Τον περασμένα Ιανουάριο ο Ρογκόζιν ισχυρίστηκε πως το Ίδρυμα εργαζότανε σε ένα υπερευαίσθητο ρομπότ τύπου Avatar το οποίο θα προσαρμόζεται στην ανθρώπινη συμπεριφορά και το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ένα άνθρωπό ευρισκόμενος  στο εσωτερικό του. Ωστόσο, ο Ρογκόζιν, προέτρεψε τους ερευνητές να παράγουν νέες ιδέες , αντί να χρησιμοποιούν τις ήδη υπάρχουσες Δυτικές εφευρέσεις.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: