Το νέο μαχητικό Rafale Tranche 4 του Γαλλικού Ναυτικού είναι εξοπλισμένο με ραντάρ AESA, βελτιωμένες οθόνες και HUD, και νέας γενιάς ανιχνευτή εκτόξευσης πυραύλων. (escadrilles.org)

Η μοίρα 11F του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, με εδρα το Λοντιβιζιώ, παρέλαβε το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος Rafale Marine Tranche 4, το οποίο προσδιορίζεται ως Rafale M40.

Είναι το πρώτο αεροσκάφος που διαθέτει συστήματα και εξοπλισμό τα οποία βελτιώνουν ουσιαστικά τις επιχειρησιακές ικανότητες, όπως επίσης και τις αντιαεροπορικές ικανότητες του για την προστασία του εθνικού εναέριου χώρου.

Έχουν εγκατασταθεί στο πιλοτήριο, αρκετές νέες οθόνες  οι οποίες παρέχουν καλύτερη ευκρίνεια εικόνας και η head-up οθόνη είναι περισσότερο διαφανής. Το αεροσκάφος είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα βελτιωμένο σύστημα αναγνώρισης φίλιου ή εχθρού (IFF) με ικανότητα ταυτοποίησης πολιτικού ή στρατιωτικού αεροσκάφους σε μεγάλες αποστάσεις.

Το αεροσκάφος Tranche 4 διαθέτει επίσης ένα νέας γενιάς ανιχνευτή εκτόξευσης πυραύλων με καθοδήγηση υπερύθρων ακτίνων, ο οποίος προειδοποιεί τον πιλότο για την εκτόξευσή εχθρικού πυραύλου. Το πιο σημαντικό επίτευγμα του νέου πακέτου αεροσκάφων είναι το νέας γενιάς ραντάρ RBE2 κεραία Ενεργής Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA).

Η εμβέλεια επιτήρησης αυξάνεται σημαντικά, και παρέχει στο πιλότο αυξημένη επίγνωση κατάστασης κατά τις τις μάχες μεγάλων και πολύ μικρών αποστάσεων.[vimeo http://vimeo.com/26681072]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: