Η επίδειξη θα αποτελέσει το αποκορύφωμα ενός προγράμματος 18 μηνών και κατά τη διάρκειά της ένα ειδικά διαμορφωμένο ελικόπτερο Black Hawk θα μεταφέρει το αυτόνομο όχημα εδάφους (UGV) σε μία περιοχή και θα επιστρέψει στη βάση του. (wired.com)

Μία επίδειξη των δυνατοτήτων συνεργασίας μεταξύ ενός μη επανδρωμένου ελικοπτέρου και ενός ρομποτικού οχήματος, με σκοπό τον έλεγχο επικίνδυνων περιοχών θα πραγματοποιήσουν ερευνητές του National Robotics Engineering Center (NREC) του Carnegie Mellon University και της Sikorsky Aircraft Corp., σε συνεργασία με το TARDEC (Army Tank Automotive Research, Development and Engineering Center) του αμερικανικού στρατού.

Η επίδειξη θα αποτελέσει το αποκορύφωμα ενός προγράμματος 18 μηνών και κατά τη διάρκειά της ένα ειδικά διαμορφωμένο ελικόπτερο Black Hawk θα μεταφέρει το αυτόνομο όχημα εδάφους (UGV) σε μία περιοχή και θα επιστρέψει στη βάση του. Στη συνέχεια, το UGV θα κινηθεί στον χώρο, χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες του για να πραγματοποιήσει έλεγχο για χημική ή βιολογική μόλυνση, καθώς και για ραδιενέργεια. Η όλη διαδικασία θα λάβει χώρα εκτός οπτικού πεδίου των ανθρώπων επιβλεπόντων, οι οποίοι δεν θα παρέμβουν.

Το πρόγραμμα Extended Operational Reach with Autonomous Air and Ground Vehicles διαχειρίζεται το NREC, με χρηματοδότηση από το TARDEC, μέσω του Robotics Technology Consortium. «Πρόκειται για μια συναρπαστική νέα ευκαιρία για ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος και ένα UGV να συνεργαστούν αυτόνομα για να ολοκληρώσουν μια αποστολή η οποία χρειάζεται ομαδική δουλειά» αναφέρει ο Τζέρεμι Σίροκ, υπεύθυνος προγράμματος του NREC. «Η ομάδα αυτόνομων οχημάτων μας θα παρέχει στον Στρατό τη δυνατότητα συλλογής πληροφοριών στο έδαφος ενώ οι στρατιώτες θα παραμένουν εκατοντάδες μίλια μακριά».

Το UGV παντοδαπού εδάφους (Land Tamer) θα εξοπλιστεί με ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης, το οποίο ενσωματώνει στοιχεία από προηγούμενα παρεμφερούς θεματολογίας projects. (digitaltrends.com)

Το UGV παντοδαπού εδάφους (Land Tamer) θα εξοπλιστεί με ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης, το οποίο ενσωματώνει στοιχεία από προηγούμενα παρεμφερούς θεματολογίας projects. Το όχημα θα διαθέτει αισθητήρες που θα του επιτρέπουν να λειτουργεί μέρα ή νύχτα, υπό συνθήκες χαμηλής ορατότητας. Επίσης, η Sikorsky θα τροποποιήσει το ελικόπτερο Black Hawk (μοντέλο που χρησιμοποιείται ευρέως από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις). Το αεροσκάφος θα χρησιμοποιεί το ειδικό σύστημα αυτόνομης πτήσης, πλοήγησης και αποπροσγείωσης της εταιρείας. Σημειώνεται ότι το ίδιο αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα σε επίδειξη με στόχο την προβολή των δυνατοτήτων αυτόνομου ανεφοδιασμού δυνάμεων σε θέατρα επιχειρήσεων.

Η συγκεκριμένη επίδειξη θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2015 σε χώρο δοκιμών της Sikorsky στη Φλόριντα.[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=JmSK_cWZpOc]

naftemporiki.gr

 

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: