Αερομεταφερόμενο όχημα μεταφοράς προσωπικού BTR-MD Rakushka. (ria.ru)

Οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις (VDV) έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες δοκιμών των οχτώ προηγμένων θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, πολλαπλού ρόλου Rakushka, υπό συνθήκες επιχειρησιακών καταστάσεων δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος τύπου Αντισυνταγματάρχης Γεβγενί Μεσκώφ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti (RN), οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις παρέλαβαν τα δύο πρώτα θωρακισμένα οχήματα Rakushka και εντός του 2014 αναμένεται να παραλάβουν ακόμη οχτώ. Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών, τα οχήματα θα εισέλθουν σε υπηρεσία με τις VDV.

«H ελεγχόμενη τακτική δοκιμασία των οχτώ θωρακισμένων αερομεταφερόμενων οχημάτων πολλαπλού ρόλου BTR-MD Rakushka βρίσκεται υπό εξέλιξη σε περιοχή δοκιμών μονάδας των VDV» δήλωσε ο Μεσκώφ.

Το BTR-MD Rakushka είναι ένα ρωσικό θωρακισμένο όχημα πολλαπλού ρόλου που έχει σχεδιαστεί για τη συμμετοχή σε αεροαποβατικές επιχειρήσεις και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο ελκυστήρων Βόλγκογκραντ.

Το όχημα διαθέτει βάρος 13,2 τόνων και είναι εξοπλισμένο με δύο πολυβόλα. Το όχημα απαιτεί δύο υπηρέτες, ενώ στις δοκιμές αερομεταφοράς και αεροαποβασης θα συμμετέχουν 13 άτομα.

Οχήματα των VDV

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: