Το PC-21 με τον σειριακό αριθμό 906.

Η Pilatus έχει ξεκινήσει τις παραδόσεις του εκπαιδευτικού αεροσκάφους PC-21 στην Σαουδική Αραβία, με τα πρώτα δύο πακέτα να έχουν αποχωρήσει αυτόν τον μήνα από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Stans της Ελβετίας.

Σύμφωνα με το Flightglobal, τα τρία πρώτα ελικοφόρα αεροσκάφη απογειώθηκαν από την Stans την 2 Ιουνίου για να ταξιδέψουν στην Μέση Ανατολή, τα οποία είχαν τους κωδικούς 905,906 και 907.

Μία εβδομάδα αργότερα, ένα δεύτερο πακέτο -αποτελούμενο από τα αεροσκάφη 908, 909 και 910- επίσης αποχώρησαν από την Ελβετία για το Ριάντ.

Τα αεροσκάφη αποκτήθηκαν στο πλαίσιο εκπαιδευτικού πακέτου το οποίο περιλαμβάνει επίσης 22 προηγμένα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hawk της BAE Systems, τα έξι PC-21 που παραδόθηκαν αποτελούν το πρώτο δείγμα του στόλου των 55 αεροσκάφων που θα προκύψει στα τέλη του 2016.
Αυτή η ποσότητα αεροσκάφων, θα καταστήσει τη Βασιλική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας τον μεγαλύτερο χρήστη του αεροσκάφους, το οποίο, έως τώρα, έχουν παραλάβει η Σιγκαπούρη (19), Ελβετία (8) και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (25).

Toν Φεβρουάριο η Pilatus πραγματοποίησε τις πρώτες επίγειες δοκιμές του PC-21 του Κατάρ, το οποίο προκειται να παραλάβει 24 αεροσκάφη του τύπου στα τέλη του έτους.

Τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη PC-21 ε αριθμούς 908, 909 και 910. (© Stephan Widmer-flightglobal.com)

 

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: