Την 10η Ιουνίου, κατά τη διάρκεια προσγείωσης, το πέμπτης γενιάς μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi T-50 PAK-FA με σειριακό αριθμό΄»055″, πήρε φωτιά, η οποία προκάλεσε βαριές ζημίες στο αεροσκάφος. (Janes.com)

Αναπόφευκτη ανησυχία προκαλεί ένα ακόμα περιστατικό με φωτιά σε αεροσκάφος πέμπτης γενιάς T-50 που αναπτύσσεται από τη ρωσική Sukhoi, η οποία φιλοδοξεί να παραδώσει στη ρωσική Αεροπορία, το κορυφαίο μαχητικό του κόσμου. Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιο περιστατικό με το αεροσκάφους. Στο παρελθόν, κινητήρας είχε αναφλεγεί ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στη διαδικασία απογείωσης, την οποία και φυσικά ματαίωσε.

Στην προκειμένη περίπτωση, η φωτιά ξέσπασε καθώς το μαχητικό βρισκόταν στη διαδικασία προσγείωσης, με αποτέλεσμα να προκληθούν κάποιες ζημιές στα δομικά μέρη του αεροσκάφους. Η φωτιά που εντοπίστηκε στον δεξί αεραγωγό σβήστηκε αμέσως, με το προσωπικό εδάφους να παρεμβαίνει ταχύτατα. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, πέραν του ότι έχει ήδη συσταθεί επιτροπή για τη διερεύνηση του συμβάντος.

Η εταιρία παρουσιάζεται καθησυχαστική δηλώνοντας ότι θα αποκατασταθούν και το αεροσκάφος θα ξαναπετάξει, ενώ το πρόγραμμα πτητικών δοκιμών του μαχητικού δεν θα καθυστερήσει. Ο οργανισμός αμυντικών πληροφοριών IHS Jane’s ωστόσο, υποστηρίζει, ότι στα ρωσικά, η δήλωση που εκδόθηκε μιλά για την καταστροφή του αεροσκάφους.

Πάντως, η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η εταιρία (προς τιμήν της που δεν σημειώνεται απόπειρα συγκάλυψης της αλήθειας), δίνει την αίσθηση ότι οι ζημιές είναι σημαντικές.

defence-point.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: