Τελική φάση της άσκησης ADRION 2014. (Υπουργείο Άμυνας Κροατίας)

Τελική φάση της άσκησης ADRION 2014. (Υπουργείο Άμυνας Κροατίας)

Η τελική φάση της πολυεθνικής ναυτικής άσκησης ADRION 14 πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου 2014 στον κόλπο της πόλης Καστέλα στην Κροατία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Κροατίας κατά τη διάρκεια της άσκησης πραγματοποιήθηκε επίδειξη μεταφοράς τραυματιών από πλοία με τη χρήση ελικοπτέρων.

Η πολυεθνική άσκηση που πραγματοποιήθηκε από 9 – 13 Ιουνίου 2014 στην κεντρική Αδριατική θάλασσα .
Στην άσκηση συμμετείχαν τα πολεμικά ναυτικά: Κροατίας, Μαυροβουνίου, Αλβανίας, Ελλάδας, Ιταλίας και Σλοβενίας.

Η άσκηση διεξήχθη με σκοπό να διαπιστωθεί, αλλά και να βελτιωθεί, η διαλειτουργικότητα των ναυτικών δυνάμεων που εμπλέκονται στη διατήρηση και επιτήρηση της ασφάλειας στη θάλασσα της Αδριατικής και του Ιονίου πελάγους, με σκοπό την καταπολέμηση των εγκληματικών ναυτικών δραστηριοτήτων και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων των χωρών που συμμετέχουν στην Αδριατική – Ιόνια πρωτοβουλία (ADRION).

Η ADRION 2013  διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Κέρκυρας.

Υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού συνομιλεί με αξιωματικούς ξένων ΠΝ. (Υπουργείο Άμυνας Κροατίας)

Υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού συνομιλεί με αξιωματικούς ξένων ΠΝ. (Υπουργείο Άμυνας Κροατίας)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: