Εκτιμάται ότι τους τελευταίους οκτώ μήνες αφαιρέθηκαν και διακινήθηκαν παρανόμως συνολικά τουλάχιστον 36.000 – 50.000 λίτρα καυσίμων. (ΓΕΑ)

Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ), μετά τη διαπίστωση απώλειας καυσίμου από την 116 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), προχώρησε στη διερεύνηση της υπόθεσης από τα αρμόδια όργανά της, από την οποία προέκυψε αφαίρεση καυσίμου, που γινόταν σε σημείο του αγωγού εκτός Μονάδας, σε ερημική τοποθεσία πλησίον της παραλίας. Κατόπιν αυτών η ΠΑ ενημέρωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), στις 20 Μαΐου 2014 και συνεργάστηκε με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, στην οποία παρείχε όλα τα μέχρι τότε γνωστά στοιχεία, για περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης, δεδομένου ότι η ΠΑ δεν μπορούσε να δράσει εκτός των ορίων της Μονάδας της. Ακολούθησε συστηματική και εν τέλει επιτυχημένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014, κατά την οποία συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο (2) άτομα να αφαιρούν καύσιμο από το εν λόγω σημείο και στη συνέχεια δύο (2) επιπλέον άτομα, ως συνεργοί τους. Ένας εκ των δραστών είναι Υπαξιωματικός της ΠΑ ο οποίος υπηρετεί στη συγκεκριμένη Μονάδα. Αμέσως με εντολή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά, διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση και με την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτής θα εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες από την πειθαρχική νομοθεσία διατάξεις. Επιπροσθέτως κινήθηκαν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες για τη θέση του εν λόγω Υπαξιωματικού σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: