Ελικόπτερα Mi-8MT της ΠΓΔΜ εκσυγχρονίστηκαν στην έκδοση Μ-17 με το πακέτο «Jasmin». (modly/Flickr)

H ισραηλινή αμυντική βιομηχανία Elbit Systems έχει ολοκληρώσει τις εργασίες εκσυχρονισμού της Πολεμικής Αεροπορίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ).

Σύμφωνα με το Janes, απο το 2004 έως το 2014, η ισραηλινή βιομηχανία έχει εκσυγχρονίσει 10 ελικόπτερα του στόλου βαλκανικού κρατιδίου, ο οποίος αποτελείται από Σοβιετικής εποχής ελικόπτερα Mi-8MT/17, και Mi-24V, υπό το καθεστώς δύο ξεχωριστών αλλά διασυνδεδεμένων πακέτων εκσυχρονισμού με τη κωδική ονομασία «Jasmin» και «Alexander».

Το τελευταίο εκσυγχρονισμένο ελικόπτερο του προγράμματος, ένα ελικόπτερο Mi-8MT (no. 306) με επιθετική διαμόρφωση, της Μοίρας Μεταφορικών Ελικοπτέρων έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην αεροπορική βάση Petrovec, κοντά στα Σκόπια, ως μέρος των εορτασμών της 10ης Ιουνίου για την 22η επέτειο της Πολεμικής Αεροπορίας της ΠΓΔΜ.

Οι εργασίες εκσυχρονισμού του ελικοπτέρου 306 πραγματοποιήθηκαν στη αεροπορική βάση Petrovec μεταξύ Απριλίου και Μάιου, με την τοποθέτηση εξοπλισμού στο ελικόπτερο σύμφωνα με τα πρότυπα του πακέτου «Jasmin».

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: