Κατα τη διάρκεια της άσκησης μικρά ταχύπλοα προσομοίωσαν εχθρικά παράκτια σκάφη. (NATO)

Στις αρχές Ιουνίου η Συμμαχική αντιναρκική δύναμη SNMCMG-2 (Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2), πρώην MCMFORMED (Mine Counter Measures Force Mediterranean), ολοκλήρωσε τη διάρκειας δυο εβδομάδων συμμετοχή στην άσκηση που διοργάνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Ιταλίας ITA-MINEX 14. Ο σκοπός της άσκησης ήταν η ασφαλής πρόσβαση στα εμπορικά λιμάνια με την αποτελεσματική χρήση αντιναρκικών δυνατοτήτων σε ένα σενάριο ασύμμετρων απειλών.

Δεκαέξι μονάδες από την Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο συμμετείχαν στην άσκηση, που διοργανώθηκε από τη Διοίκηση COMFORDRAG του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας. Οι συμμετέχουσες μονάδες, οργανωμένες σε τρεις ναυτικές ομάδες, SNMCMG2, European Maritime Force (EUROMARFOR) και COMFORDRA του Ιταλικού Ναυτικού, εκπαιδεύτηκαν μαζί στην προστασία θαλάσσιων οδών από εχθρικές θαλάσσιες νάρκες.

Ένα μέρος του σεναρίου της άσκησης αντιναρκικών επιχειρήσεων περιελάμβανε αρκετές προσομοιασμένες επιθέσεις από ελικόπτερα (τα οποία πετούσαν χαμηλά) και ταχύπλοα (τα οποία προσομοιώναν τα παράκτια εχθρικά σκάφη).

Η ναυαρχίδα της SNMCMG2, η κορβέτα F264 Ludwigshafen am Rhein του Γερμανικού Ναυτικού, πραγματοποίησε ασκήσεις με βολές και εκπαίδευση απονηωσης και προσνηωσης ελικοπτέρου καθώς τα Ναρκοθηρευτικά/ Ναρκαλιευτικά πραγματοποιούσαν αντιναρκικές επιχειρήσεις.

ITA-MINEX 14. (NATO)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: