Προσνήωση F-35B στο USS Wasp (LHD 1). (Lockheed Martin)

Ένα Διακλαδικό Μαχητικό Κρούσης F-35 του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), πήρε φωτιά κατά τη διάρκεια διαδικασίας απογείωσης από μία Αεροπορική Βάση της Φλόριντα τη Δευτέρα (23.06.2014) το πρωί, δήλωσαν αξιωματούχοι του Πενταγώνου.

Σύμφωνα Defensenews.com, το αεροσκάφος, το οποίο υπηρετούσε στην 33η Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Ελγίν, τη μονάδα η οποία εκπαιδεύει τους πιλότους F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού, του Σώματος Πεζοναυτών και διεθνών χρηστών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας, παρουσίασε φωτιά στο πίσω άκρο της ατράκτου.

Ο πιλότος απενεργοποίησε με επιτυχία το αεροσκάφος και διέφυγε χωρίς να τραυματιστεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του προγράμματος F-35. Η φωτιά κατασβέστηκε με τη χρήση αφρού από το προσωπικού εδάφους.

Αξιωματούχοι αξιολογούν τη ζημία και αναζητούν τα αίτια της φωτιάς, είπε ο εκπρόσωπος τύπου.

Αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο ατύχημα που εμφανίστηκε στο πρόγραμμα τις τελευταίες εβδομάδες. Οι δοκιμαστικές πτήσεις έχουν προσωρινά σταματήσει την 13 Ιουνίου για επιθεώρηση μίας διαρροής πού εμφανίστηκε σε μία βαλβίδα διαχείρισης ροής ελαίου στο εσωτερικού του κινητήρα.

Κανένα F-35 δεν έχει καταστραφεί από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή του, το 2006. Η Lockheed έχει παραδώσει περισσότερα από 100 F-35.

Το αεροσκάφος χρησιμοποιούνταν μόνο για λειτουργικές δοκιμές και εκπαίδευση πιλότων. Μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους, το Σώμα Πεζοναυτών αναμένεται, να κηρύξει την έκδοση του F-35 που διαθέτει, πλήρως επιχειρησιακή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Lockheed Martin, η έκδοση του F-35 της ΠΑ, κοστίζει περίπου 98 εκατομμύρια $, 116 εκατ. $ η έκδοση του ΠΝ και του Σώματος Πεζοναυτών 104 εκατ. $.

3 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: