ΤΟΜΠ M-113 του 558 Μ/Κ ΤΠ ανετράπη λίγα μέτρα έξω από την πύλη του στρατοπέδου. (ΓΕΣ)

Ενα ακόμη ατύχημα με τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΠΜ) του στρατού, (Μ-113) συνέβη την Πέμπτη (26.06.2014), το δεύτερο σε διάστημα ενός χρόνου, αυτή τη φορά στο Σουφλί.

Το όχημα εξετράπη της πορείας του χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν οι χειριστές του. Αντιθέτως πριν από περίπου ένα χρόνο, στις 5 Ιουνίου 2013, ένα αντίστοιχο όχημα εξετράπη σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας στρατιώτης.

Στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Διδυμοτείχου για προληπτικές εξετάσεις μεταφέρθηκε το πλήρωμα τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού, έπειτα από ατύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12:40 όταν η ερπύστρια του τεθωρακισμένου οχήματος υπέστη βλάβη με αποτέλεσμα το όχημα να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί λίγα μέτρα έξω από την πύλη του στρατοπέδου στην περιοχή του Σουφλίου.

Ο οδηγός ΕΠΟΠ λοχίας και ο πυροβολητής έφεδρος οπλίτης, μεταφέρθηκαν στο ιατρείο της μονάδας όπου διαπιστώθηκε ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο.

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων διεξάγει έρευνα για τη διακρίβωση των αιτιών του συμβάντος.

Το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Μ-113 επέστρεφε από προγραμματισμένη επιχειρησιακή αξιολόγηση και ανήκει στο 558 μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού.

tanea.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: