Γεφυροφόρo όχημα Leguan επί σκάφους Leopard 2. (KMW)

Γεφυροφόρo όχημα Leguan επί σκάφους Leopard 2. (KMW)

Η γερμανική αμυντική βιομηχανία KMW ανακοίνωσε την 26η Ιουνίου πως έχει κερδίσει, από τον Σουηδικό οργανισμό αμυντικών προμηθειών (FMV), σύμβαση για την παράδοση οχημάτων με φορητές αρματογέφυρες leguan  στο Σουηδικό Στρατό.
Η σύμβαση αξίας περίπου 34 εκατομμυρίων € περιλαμβάνει την προμήθεια τριών σκαφών αρμάτων μάχης Leopard 2 εξοπλισμένα με το σύστημα Leguan, διάφορες υπηρεσίες και εκπαιδευτικό εξοπλισμό, όπως επίσης και την προαίρεση για επιπρόσθετα οχήματα.
Η Σουηδία είναι μία από τις τρεις χώρες που διαθέτουν το εν λόγω σύστημα τοποθετημένο σε σκάφος Leopard 2. Στη συγκεκριμένη έκδοση, το Leguan έχει την ικανότητα ανάπτυξης μίας αρματογέφυρας 26 μέτρων ή δύο ανεξάρτητων αρματογεφύρων 14 μέτρων, των οποίων η στρατιωτική κλάση φορτίου είναι MLC 80.
H Σουηδία διαθέτει, επίσης τα οχήματα μάχης μηχανικού, επί σκάφους Leopard 2, AEV3 Kodiak. Είναι οπλισμένα με τον τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό Protector M151 της Kongsperg.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: