Απεριγραπτος χάρτης του ανύπαρκτου κράτους πάνω σε στήλη πεσόντων τροφοδοτεί τα αρρωστημένα όνειρα των γειτόνων. (protothema.gr)

Απερίγραπτος χάρτης του ανύπαρκτου κράτους πάνω σε στήλη πεσόντων τροφοδοτεί τα αρρωστημένα όνειρα των γειτόνων. (protothema.gr)

Σε νέα πρόκληση -που ξεπερνά κάθε προηγούμενη- προχώρησε για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση των Σκοπίων, υπενθυμίζοντας με μαρμάρινη στήλη το… όνειρό τους (τις βλέψεις τους δηλαδή) για τη «μεγάλη Μακεδονία», που εκτείνεται έως τον Όλυμπο και τη Χαλκιδική. Και αν στην ελληνική διπλωματία η πρόκληση αυτή είναι «άνευ σημασίας», θυμηθείτε πως αντιδρούσε η ελληνική διπλωματία προ εικοσαετίας για το ανύπαρκτο «Μακεδονικό».

Στις αρχές της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικό πάρκο του περιφερειακού δήμου Γκάζι Μπάμπα της πρωτεύουσας Σκόπια τα αποκαλυπτήρια νέου μνημείου, με πρωτοβουλία του δημάρχου. Το γρανιτένιο μνημείο, που είναι αφιερωμένο σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για τη δημιουργία του «μακεδονικού» κράτους από το 1944 έως το 1991, έχει προκλητικά χαραγμένα πάνω του το αστέρι της Βεργίνας και χάρτη της «μεγάλης Μακεδονίας», μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται ελληνικά εδάφη.

«Το μνημείο αυτό είναι αφιερωμένο σ’ενα μέρος της ιστορίας της Μακεδονίας και σ’αυτους που αγωνίστηκαν για μια ανεξάρτητη Μακεδονία. Έχουμε υποχρέωση να τιμήσουμε αυτή την ιστορία και να την αφήσουμε κληρονομία στις μελλοντικές γενιές» δήλωσε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανάλογα προκλητικά μνημεία θα τοποθετηθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Μέχρι αυτή την ώρα, δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τη νέα σκοπιανή πρόκληση.

dimokratianews.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: