Καλλιτεχνική απόδοση εκτόξευσης πυραύλου Meteor από Gripen. (MBDA)

Η σουηδική αεροναυπηγική βιομηχανία Saab και ο σουηδικός οργανισμός αμυντικών προμηθειών (FMV) ολοκλήρωσαν τις εκτοξεύσεις ενσωμάτωσης του μαχητικού αεροσκάφους της εταιρείας Gripen C/D με τον πύραυλο BVRAAM αέρος-αερος Meteor της βρετανικής MBDA, όπου αξιολογήθηκε η απόδοση του ερευνητή και η εμβέλεια του πυραύλου.

Οι βολές διεξήχθησαν διαδοχικές μέρες στο πεδίο βολών Vidsel της FMV στην βόρεια Σουηδία.

Αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη δοκιμή που απαιτείται για να πιστοποιηθεί οτι ο πύραυλος είναι έτοιμος για επιχειρησιακή χρήση με το πολλαπλού ρόλου μαχητικό αεροσκάφος Gripen C/D.

Δύο πύραυλοι εκτοξεύθηκαν κατά τηλεχειριζόμενων ιπτάμενων στόχων. Οι δοκιμές επέδειξαν τον ασφαλή διαχωρισμό από το αεροσκάφος και την λειτουργία της ζεύξης δεδομένων ανάμεσα στο αεροσκάφος και τον πύραυλο. Με τις δοκιμές αξιολογήθηκαν επίσης και η απόδοση του πυραύλου για την FMV.

H πλήρης δυνατότητα χρησιμοποίησης του Meteor θα παραδοθεί ως μέρος του πρόσφατου εκσυχρονισμού των συστημάτων μάχης MS20 (Material System 20) της Σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: