Φωτογραφία εκτόξευσης του Griffin από το παράκτιο περιπολικό USS Monsoon (PC-4) το 2013.

Η αμυντική βιομηχανία Raytheon ολοκλήρωσε με επιτυχία τις πτητικές δοκιμές του νέου πυραύλου SeaGriffin.

Ο δοκιμή επέδειξε περαιτέρω την αποτελεσματικότητα του συστήματος καθοδήγησης λέιζερ του πυραύλου SeaGriffin, και τη δυνατότητα του πυραύλου να λαμβάνει εικόνες από ένα προσφάτως τοποθετημένο υπέρυθρο ερευνητή εικόνας (IIR).

Κατά τη διάρκεια της, αυτοχρηματοδοτούμενης, από τη Raytheon, δοκιμής, πραγματοποιήθηκε εκτόξευση ενός πυραύλου SeaGriffin εκτοξεύθηκε από ένα σταθερό σύστημα εκτόξευσης, το οποίο παρείχε εικόνα βίντεο από τον ερευνητή IIR δια μέσο εγκατεστημένης ζεύξης δεδομένων.

Οι χειριστές διοίκησης και ελέγχου θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη ζεύξη δεδομένων για την εξακρίβωση στόχων πριν ο πύραυλος προσβάλει έναν μικρό πλωτό στόχο.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας της 14ης Ιουλίου 2014, η Raytheon διεξάγει σειρά καθοδηγούμενων πτητικών δοκιμών του SeaGriffin για να επιδείξει την ετοιμότητα του πυραύλου ως μία λύση των Επιχειρήσεων Επιφανείας για τον πύραυλο επιφανείας-επιφανείας που θα εξοπλίσει τα παράκτια πολεμικά πλοία (LCS) του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ).

Η τελευταία δοκιμή προκύπτει σε συνέχεια του επιτυχημένου ελέγχου πλεύσης του SeaGriffin στα τέλη του 2013, όπου επιδείχθηκε η δυνατότητα καθοδήγησης σε μεγάλη εμβέλεια του πυραύλου με την εκτέλεση καθοδηγούμενης πτήσης μακριά από τον στόχο, και  εξουδετέρωση του στόχου πολύ πιο μακριά από την επιχειρησιακή εμβέλεια του Griffin.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: