Πύραυλος Brimstone 2. (MBDA)

Η MBDA ανακοίνωσε την 16η Ιουλίου 2014 πως στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στο Lostock και το Henlow έχει ξεκινήσει η παραγωγή του πυραύλου Brimstone 2.
Ο πύραυλος είναι εξοπλισμένος με το πιο πρόσφατο ραντάρ χιλιομετρικού κύματος mmW, με το διπλής λειτουργίας ερευνητή λέιζερ μία Συμβατική Κεφαλή Αδρανούς Πυρομαχικού (IM) ένα πυραυλοκινητήρα και ένα σπονδυλωτό πλαίσιο. Το νέο σπονδυλωτό πλαίσιο θα ενισχύσει την αερομεταφορική ικανότητα, θα αυξήσει την προσαρμοστικότητα του πυραύλου στην μελλοντική ενσωμάτωση επιπρόσθετων νέων τεχνολογιών και θα παρέχει τη βάση για την συνέχιση εξέλιξης του πυρομαχικού.

Ο νέος πύραυλος προκειται να εισέλθει σε υπηρεσία με τα μαχητικά αεροσκάφη Tornado GR4 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) και βρίσκεται στη φάση της ανάθεσης και αξιολόγησης για την ενσωμάτωση στο μαχητικό Typhoon.
Σύμφωνα με την εταιρεία ο Brimstone 2 παρέχει μεγαλύτερη επιχειρησιακή ευελιξία κατά δυνητικών απειλών.

Η έναρξη παραγωγής είναι ένα κρίσιμο βήμα στην ανάπτυξη του πυραύλου με τις πλατφόρμες της RAF και έρχεται σε συνέχεια της επιτυχημένης πιστοποίησης του πυραυλοκινητήρα Brimstone 2 IM και της κεφαλής IM, όπου και και τα δύο συστήματα βρίσκονται σε μαζική παραγωγή.

Επίδειξη προσβολής κινούμενων ναυτικών στόχων

Τον Μάρτιο και Απρίλιο 2014 η MBDA πραγματοποίησε επίδειξη του πυραύλου διπλής επιλογής Brimstone κατά ταχέως κινούμενων και ελισσόμενων θαλασσίων σκαφών σε σύνθετο επιχειρησιακό περιβάλλον με αρκετά  ουδέτερα σκάφη σε μικρή διασκόρπιση και μικρές αποστάσεις αναμεταξύ τους.
Ένα μαχητικό αεροσκάφος Tornado GR4 της RAF εξαπέλυσε δύο πυραύλους Brimstone (ένας τηλεμετρίας και ένας επιχειρησιακός), με τον κάθε ένα να διαθέτει την τελευταία αναβάθμισης λογισμικού, Anti-FιAC της MBDA, κατά τηλεχειριζόμενων, καθοδηγούμενων, ταχύπλοων σκαφών-στόχων (ASV) C13 μήκους 40 ποδών με δυο κινητήρες των 350 ίππων.
Ο πύραυλος τηλεμετρίας πέτυχε άμεσο χτύπημα στους κινητήρες του σκάφους, με τον στόχο να πλέει με μέγιστη ταχύτητα σε συνθήκες θαλάσσης επιπέδου 4. Ο επιχειρησιακός πύραυλος πέτυχε άμεσο χτύπημα στο πίσω μέρος του θαλάμου του δευτέρου σκάφους, καταστρέφοντας και βυθίζοντας το στόχο ο οποίος έπλεε με μεγίστη ταχύτητα σε συνθήκες θαλάσσης κλίμακας Μποφόρ επιπέδου 3.
Η προσβολή των στόχων έγινε σε μικρή απόσταση από τρία ουδέτερα σκάφη.
Οι στόχοι καταστράφηκαν και βυθίστηκαν χωρίς να προκαλέσουν παράπλευρες ζημίες στα παραπλεόντα ουδέτερα σκάφη.

Μ’αυτες τις δοκιμές πιστοποιήθηκε η ταυτόχρονη λειτουργία του διπλής επιλογής λέιζερ/mmW ραντάρ ερευνητή, στην επιλεκτική εμπλοκή συγκεκριμένων στόχων ανεξάρτητα απο την ταχύτητα ή τους ελιγμούς του στόχου, ακόμη και σε επιχειρησιακό περιβάλλον με πυκνή συγκέντρωση ποικίλων πλεούμενων με υψηλό κίνδυνο παράπλευρων απωλειών.

Προσβολή κινούμενου πλωτού στόχου από Brimastone 2. (MBDA)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: