Ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού του Γενικού Επιτελείου Στρατού. (ΓΕΣ)

Την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ κ. Binh Vu στη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Επίσκεψη του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας στου Βιετνάμ στη ΔΙΣ. (ΓΕΣ)

Η επίσκεψη του κ. Πρέσβη και αντιπροσωπείας από το Μουσείο Ho Chi Minh του Ανόι, με επικεφαλής την πρόεδρό του κα. Nguyen Thuy Duc, εντάσσεται στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με τη συμμετοχή του πρώην Προέδρου του Βιετνάμ, Ho Chi Minh, στις επιχειρήσεις στο Μακεδονικό Μέτωπο, κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ιδρυτής του σύγχρονου Βιετνάμ φέρεται να βρισκόταν στη Μακεδονία το 1916 ως μέλος μονάδων της Γαλλικής Στρατιάς Ανατολής.

Επίσκεψη του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας στου Βιετνάμ στη ΔΙΣ. (ΓΕΣ)

Τον Βιετναμέζο Πρέσβη και την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν ο Διευθυντής της ΔΙΣ/ΓΕΣ, Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Δελατόλας και ιστορικοί της Διεύθυνσης, οι οποίοι παρείχαν πληροφορίες σχετικά με τα πολεμικά γεγονότα και τη δράση των συμμαχικών στρατευμάτων κατά την υπόψη περίοδο.

Επίσκεψη του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας στου Βιετνάμ στη ΔΙΣ. (ΓΕΣ)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: