Το περιπολικό BNS P901 Castor κατά τη διάρκεια των δοκιμών αποδοχής.

O Ναυτικός Κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων του Βελγίου, την 10η Ιουλίου έθεσε σε υπηρεσία το πρώτο από τα δύο παράκτια περιπολικά σκάφη που έχουν προμηθευτεί οι αρχές της χώρας στο πλαίσιο του προγράμματος Ready Duty Ships (RDS).

Το πρώτο πλοίο που εισήλθε σε υπηρεσία είναι το P901 BNS «Castor» το οποίο ναυπηγήθηκε από τη γαλλική ναυπηγική βιομηχανία SOCARENAM. H δεύτερη μονάδα, το P902 BNS «Pollux» σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος πρόκειται να παραληφθεί στο τέλος του έτους.

Ο σχεδιασμός των περιπολικών περιλαμβάνει ένα τηλεχειριζόμενο ναυτικό οπλισμό σταθμό Sea deFNder® της FN Herstal με ένα πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών, σύστημα διαχείρισης μάχης της Thales Nederland, μία φουσκωτή λέμβο 9 μέτρων και εξοπλισμό επικοινωνιών και πλοήγησης.

Τα 448 τόνων και 52 μέτρων πλοία, αποκτήθηκαν μέσω σύμβασης αξίας 26,6 εκατομμυρίων € (36,9 εκ. $) την οποία ανακοίνωσε το βελγικό υπουργείο Άμυνας το Φεβρουάριο του 2013.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: