Το τρίτο πλοίο της κλάσης Darussalam (PV80), Darulaman. (John Wilson via worldwarships.com)

Το τέταρτο περιπολικό πλοίο ανοιχτής θαλάσσης (OPV) κλάσης Darussalam (PV80) KDB Daruttaqwa, του Βασιλικού Ναυτικού του Μπρουνέι (RBN), ξεκίνησε το παρθενικό ταξίδι, την 15η Ιουλίου απέπλευσε από το Λεμβερντερ της Γερμανίας κατευθυνόμενο στο Μπρουνέι.

Σύμφωνα με το Janes, το 80 μέτρων πλοίο θα συμμετέχει στο στόλο των υπόλοιπων τριών πλοίων της ίδιας κλάσης, KDB Darussalam, KDB Darulehsan και KDB Darulamam στη Ναυτική Βάση Muara του RBN, όπου και αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντα περιπολιών στις παράκτιες περιοχές και τις εγκαταστάσεις θαλάσσιων μέσων.

Η κλάση Darussalam προκειται να αντικαταστήσει τα ταχύπλοα μάχης κλάσης Waspada του RBN, τα οποία ήταν σε υπηρεσία για περισσότερα από 30 χρόνια.

To υπουργείο Άμυνας του Μπρουνέι, έχει χαρακτηρίσει το Daruttaqwa ως διαφορετικό από τα αδελφά πλοία του, στο σημείο οπού βρίσκεται το 20 χιλ. πυροβόλο στα προηγούμενα πλοία της κλάσης διαθέτει πυροβόλο 27 χιλιοστών. Το OPV θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς ενός ελικοπτέρου, μίας φουσκωτής λέμβου (RHIB) 10 μέτρων σε μία πρυμναία ράμπα και μίας RHIB 6 μέτρων αναρτημένη σε ένα πρωραίο γερανό.

Το πλοίο έχει μέγιστη ταχύτητα 22 κόμβων και είναι εξοπλισμένο με εκτοξευτές για τέσσερις αντιπλοϊκους πυραύλους Exocet MM40 Block 3.

Κατά την πολυεθνική ναυτική άσκηση RIMPAC 2014 τα αδελφά πλοία Darussalam και Darulaman, κατά τη διάρκεια της φάσης SINKEX, 80 ναυτικά μίλια βορείως της νήσου Kauaʻi στη Χαβάη, πραγματοποίησαν την πρώτη εκτόξευση αντιπλοϊκών πυραύλων Exocet του RBN.

Το υπουργείο Άμυνας του Μπρουνέι χαρακτήρισε τις βολές ως απόδειξη των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της κλάσης Darussalam και ένα μεγάλο ορόσημο για το RBN.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού διάρκειας 46 ημερών, τo Daruttaqwa προκειται να πραγματοποιήσει ενδιάμεσες στάσεις στην Ισπανία, Σαουδική Αραβία, Ινδία και Σιγκαπούρη.

Αναμένεται να φτάσει στην έδρα του την 30η Αυγούστου 2014.

140624-N-IU636-077 To περιπολικό πλοίο του Μπρουνέι KBD Darussalam (OPV 06) κατά την πολυεθνική ναυτική άσκηση RIMPAC 2014. (U.S. Pacific Fleet)

2 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: