Ελικόπτερο Dhruv του Ινδικού Στρατού στην Αεροπορική Έκθεση Βερολίνου ILA-2008. (Wikipedia)

H βιομηχανία Hindustan Aeronautics έλαβε έγκριση για την παραγωγή 32 προηγμένων, γενικής χρήσης, ελικοπτέρων Dhruv MkIII, τα οποία θα διαμοιραστούν σε δυο ισάριθμα πακέτα στο Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) και την Ακτοφυλακή αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το Flightglobal, η εγκεκριμένη συμφωνία, από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Αμυντικών Προμηθειών, αξίας περίπου 1,19 δισεκατομμυρίων $, θα περιλαμβάνει επίσης: Ανταλλακτικά εξαρτήματα και υπηρεσίες συντήρησης και επισκευών.

Το Ινδικό ΠΝ διαθέτει ήδη σε υπηρεσία οχτώ ελικόπτερα Dhruv, ενώ η Ακτοφυλακή έχει τέσσερα. Η πρώτη ναυτική Μοίρα Εναέριων Μέσων θα χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση περιπολιών με οπλισμό και αποστολές έρευνας και διάσωσης (SAR) και δημιουργήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Από το 2002, η Hindustan Aeronautics, έχει παραδώσει, περίπου 150 ελικόπτερα Dhruv στις Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας της Ινδίας, η πλειοψηφία τους βρίσκεται σε υπηρεσία με το Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: