Ρωσικό βομβαρδιστικό Su-34. (napo.ru)

H ρωσική αεροπορική βιομηχανία Novosibirsk Aviation Plant (NAZ) παρέδωσε τρία βομβαρδιστικά αεροσκάφη Su-34 στην Ρωσική Πολεμική Αεροπορία την 18η Ιουλίου 2014, δημοσίευσε το ARMS-TASS επικαλούμενο πηγή προερχόμενη από τον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

«Σήμερα η NAZ παρέδωσε τρία βομβαρδιστικά Su-34 στην Πολεμική Αεροπορία -επεσήμανε η πηγή. Ένα αεροσκάφος έχει ήδη αναχωρήσει από το εργοστάσιο κατασκευής και τα υπόλοιπα δύο θα αναχωρήσουν συντόμως». Πρόκειται για το δεύτερο πακέτο βομβαρδιστικών Su-34 που παραδίδεται στην Ρωσική Πολεμική Αεροπορία αυτό το έτος, πρόσθεσε η πηγή.

Ρωσικό βομβαρδιστικό Su-34. (napo.ru)

Η σύμβαση για την παράδοση 32 αεροσκαφών Su-34 στο Ρωσικό υπουργείο Άμυνας υπογράφηκε το 2008. Το 2012 η NAZ και το υπουργείο υπέγραψαν τη δεύτερη σύμβαση που προέβλεπε την παράδοση 92 βομβαρδιστικών του τύπου. Το 2014 η NAZ έχει την υποχρέωση να κατασκευάσει 18 αεροσκάφη Su-34.

Ρωσικό βομβαρδιστικό Su-34. (napo.ru)

Η αεροπορική βιομηχανία Novosibirsk Aviation Plant (ΝΑΖ) που έχει λάβει την ονομασία της από τον πιλότο V.P. Chkalov δημιουργήθηκε το 1931. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Μεγάλου Πατριωτικού Πόλεμου) το εργοστάσιο παρήγαγε περισσότερα από 15000 μαχητικά αεροσκάφη Yak-7 και Yak-9. Μετά το τέλος του πολέμου η εταιρεία συνέχισε να παράγει μαχητικά αεροσκάφη.
Σήμερα η ναυαρχίδα όλων των προϊόντων της είναι τα αεροσκάφη Su-34.

To βομβαρδιστικό Su-34 εξελίχθηκε από Σχεδιαστικό Γραφείο Sukhoi. Έχει σχεδιαστεί για να βομβαρδίζει έδαφος, στόχους επιφανείας και αεροπορίας υπό οποιαδήποτε κατάσταση φωτισμού και συνθήκες περιβάλλοντος, χρησιμοποιώντας βόμβες και πυραύλους. Έχει επίσης την ικανότητα μεταφοράς διαφορετικού τύπων ραντάρ, συμπεριλαμβανομένων ειδικών συνόλων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου. Στο μέλλον τα βομβαρδιστικά Su-34 θα αντικαταστήσουν ολόκληρο το στόλο των Su-24.
Συνολικά 150-200 αεροσκάφη του τύπου προκειται να παραδοθούν στη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: