Βρετανοί αλεξιπτωτιστές εκτοξεύουν πύραυλο Javelin κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας. (gov.uk via deagel.com)

Πρόσφατα η κοινοπραξία Javelin των εταιρειών Raytheon και Lockheed Martin πραγματοποίησε εκτόξευση ενός πυραύλου Javelin από τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό τοποθετημένο επί τροχοφόρου οχήματος στο Redstone Arsenal στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα.

Η δοκιμή επέδειξε τη δυνατότητα εκτόξευσης του Javelin από όχημα σ’ ένα διεθνή αγοραστή, ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον να προμηθευτεί οχήματα με ενσωματωμένο το σύστημα Javelin.

O πύραυλος Javelin εκτοξεύθηκε με επιτυχία και χτύπησε ένα άρμα μάχης T-62 το οποίο βρισκότανε σε απόσταση 1000 μέτρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Lockheed Martin, αμέσως μετά την εκτόξευση του πυραύλου, ο τηλεχειριζόμενος σταθμός εκτέλεσε πυρά κατά εναλλακτικού στόχου με το πολυβόλο του, επιδεικνύοντας την απρόσκοπτη προσαρμογή του Javelin, η οποία υποστηρίζει την απαίτηση των στρατιωτών για γρήγορη μετάβαση μεταξύ πολλαπλών οπλικών συστημάτων.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=lL4Prn36qFw]

2 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: