Η μετάγγιση των καυσίμων γινόταν σε ειδικά διαμορφωμένο βυτιοφόρο όχημα και στη συνέχεια μεταφέρονταν σε πρατήρια υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του 56χρονου. (ΕΛ.ΑΣ.)

Aυτό το κακόγουστο «αστείο» πρέπει να τελειώσει, μέσα σε διάστημα περίπου 2 μηνών, εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε καύσιμα από την Πολεμική Αεροπορία. Περίπου πριν από περίπου δύο μήνες εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, εγκληματική ομάδα που αφαιρούσε από εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο Αχαΐας και διακινούσε μεγάλες ποσότητες αεροπορικού καυσίμου.

Φαίνεται πως οι «ποντικοί» που κλέβουν καύσιμα δεν έχουν φραγμούς αλλά και ούτε φοβόνται, το θράσος μερικών δεν έχει όρια.
Συγκεκριμένα, την εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε καύσιμα από αγωγό της Πολεμικής Αεροπορίας στην Οινόη της Βοιωτίας ανακοίνωσε η αστυνομία την Παρασκευή 01 Αυγούστου 2014.

Σύμφωνα με την αστυνομία επρόκειτο για τριμελή σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες αεροπορικού καυσίμου, τις οποίες αφαιρούσε από αγωγό καυσίμου της Πολεμικής Αεροπορίας στην ευρύτερη περιοχή της Οινόης στη Βοιωτία.

Ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες είναι ένας 56χρονος, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο εμπόριο καυσίμων, ενώ οι άλλοι δύο είναι υπήκοοι Πακιστάν, εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του.

Ειδικότερα μετά τις έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες είχαν αναπτύξει υποδομή και αφαιρούσαν από αγωγό καυσίμου της Πολεμικής Αεροπορίας, μεγάλες ποσότητες αεροπορικού καυσίμου (Jet Propelant 8), που προορίζονταν για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών.

Σημειώνεται ότι το σημείο από το οποίο αφαιρούσαν τα καύσιμα είναι εκτός ευθύνης της μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται στην περιοχή.

Το πρατήριο καυσίμων του συλληφθέντα (ΕΛ.ΑΣ.)

Ο τρόπος δράσης

Οι συλληφθέντες δρούσαν βράδυνες μόνο ώρες και κατά την προσέγγιση τους στον χώρο του αγωγού έσβηναν τα φώτα του οχήματος, ενώ σκέπαζαν με χαρτόνι τον πίνακα οργάνων, για να μην είναι ορατές οι φωτεινές ενδείξεις.

Επιπλέον, στο συγκεκριμένο όχημα, είχαν τοποθετήσει – προσαρμόσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ώστε να καθίσταται δυσχερής η ταυτοποίησή του.

Στη συνέχεια μετέφεραν τα καύσιμα σε πρατήριο υγρών καυσίμων του 56χρονου, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θηβών, όπου και τα αποθήκευαν προσωρινά. Ακολούθως, προωθούσαν τις ποσότητες των καυσίμων, με διαφορετικό βυτιοφόρο όχημα, σε δύο άλλα πρατήρια υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του 56χρονου, στον Ασπρόπυργο και στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Τα καύσιμα κατέληγαν στην αγορά, μέσω των παραπάνω πρατηρίων, αφού προηγουμένως είχαν υποστεί κατάλληλη επεξεργασία – νοθεία.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία εκτιμάται ότι οι δράστες, το τελευταίο εξάμηνο, αφαίρεσαν συνολικά τουλάχιστον 100.000 λίτρα αεροπορικού καυσίμου. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από στενή συνεργασία της Πολεμικής Αεροπορίας με την ΕΛ.ΑΣ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αφαιρέθηκαν και διακινήθηκαν συνολικά τουλάχιστον 100.000 λίτρα αεροπορικού καυσίμου, το τελευταίο εξάμηνο. (ΕΛ.ΑΣ.)

naftemporiki.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: