Αιγυπτιακά OT-62 περιστοιχίζουν ενα ΤΟΜΠ M113. Η Τσεχική έκδοση του BTR-50 διαθέτει ένα μικρό πυργίσκο. (Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις δια μέσου Janes)

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Janes προφανώς η Αίγυπτος προκειται να διατηρήσει για αρκετά χρόνια ακόμη σε υπηρεσία τα παλιά θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) BTR-50.

Ο γενικός διευθυντής της λευκορωσικής Minotor-Service, Βαλέρι Χραμπεντσικάου, την 12 Ιουλίου δήλωσε πως η εταιρεία του έχει σχεδόν ολοκληρώσει την σύμβαση εκσυγχρονισμού των 500 αιγυπτιακών BTR-50, προσθέτοντας πως έχουν απομένει 20 οχήματα για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Ο Χραμπεντσικάου δεν είπε περισσότερες λεπτομερείς για το πακέτο εκσυχρονισμού, αλλά αυτή τη στιγμή η Minotor προωθεί το πακέτο BTR-50PKM το οποίο περιλαμβάνει έναν πετρελαιοκινητήρα UTD-201S και κιβώτιο μετάδοσης το οποίο αυξάνει τη σχέση ισχύος-βάρους και ταχύτητας, καθώς, μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και λαδιού. Τα εκσυγχρονισμένα οχήματα περιλαμβάνουν νέο πακέτο αισθητήρων ημέρας και νύχτας.

Το ερπυστριοφόρο ΤΟΜΠ εισήλθε σε υπηρεσία με τις Σοβιετικές ένοπλες δυνάμεις κατά τη δεκαετία της δεκαετίας του 1950 και χρησιμοποιήθηκε από κάποιες Αιγυπτιακές στρατιωτικές μονάδες κατά μήκος της Διώρυγας του Σουέζ το 1974 στο πόλεμο με το Ισραήλ.

Ο Χραμπεντσικάου απεκάλυψε επίσης πως η Minotor έχει καταθέσει προσφορά για τον εκσυχρονισμό ενός αδιευκρίνιστου αριθμού τσεχοσλοβάκικης κατασκευής ΤΟΜΠ OT-62 του Αιγυπτιακού Στρατού. Το OT-62 είναι σχεδόν παρόμοιο με το BTR-50, αλλά διαθέτει αρκετές διαφορές, έχει ένα μικρό πύργο με ένα πολυβόλο 7,62 χιλιοστών και ένα πυροβόλο εξωτερικά τοποθετημένο.

Τον Αύγουστο 2012 η ουκρανική εφημερίδα Business Capital δημοσίευσε πως η Αίγυπτος ήταν κοντά στην υπογραφή σύμβασης αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων με τις ουκρανικές βιομηχανίες Malyshev Plant και Kharkiv Engine Design Bureau για τον εκσυχρονισμό 200 ΤΟΜΠ OT-62.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: